Heb je een druk leven? Stress kan dan snel om de hoek komen kijken. Een beetje stress is vaak niet erg. Zo bestaat er ook ‘gezonde stress’. Maar stress kan ook de overhand nemen. Je functioneert dan niet goed meer doordat je het overzicht kwijt bent. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je teveel werk op je neemt. In deze blog delen we enkele tips om stress zoveel mogelijk te voorkomen! 

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Het is echt waar. Als je huis rommelig is, zorgt dit vaak voor stress. In een rommelig huis kom je namelijk niet makkelijk tot rust. Daarom is het belangrijk om het huishouden bij te houden. Begin de dag door je bed op te maken en blijf gedurende de dag gebruikte spullen opruimen. Af en toe een goede poetsbeurt kan natuurlijk ook geen kwaad. Heb je geen schoonmaakartikelen in huis? Koop deze dan online of in de winkel. Bij online winkel Klaverdrie kun je ondere ander sanitairreinigers kopen. Tip: Onderhoud ook de buitenkant van je woning. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van je ramen. Geen tijd om dit zelf te doen? Huur dan een glazenwasser in bij Dros

Neem af en toe een moment voor jezelf 

Heb je een druk gezinsleven? Het kan erg gezellig zijn met z’n allen. Af en toe is het echter goed om tijd voor jezelf te nemen. Even zonder je partner en kinderen dus. Neem een bad, maak een wandeling in je eentje of breng een bezoek aan de sauna. Het zijn allemaal momenten waarop je echt even helemaal alleen kunt zijn. Je kunt je gedachten even op een rijtje zetten en dit kan stress voorkomen.