7 december 2021

Zelf testen of er iets aan de hand is met je (op medisch vlak)

1 min read
dokter

Heb je vage klachten en ben je de laatste tijd minder fit? Dit kan door verschillende dingen komen. Een druk gezinsleven, stress op het werk of gewoon niet lekker in je vel zitten. Wanneer je met deze klachten naar de huisarts gaat, is het voor de huisarts vaak lastig om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Niet elke huisarts kiest ervoor om gelijk allerlei testen te doen. 

Heb jij vage klachten en ben je al eens naar de huisarts geweest? Maar had je niet het idee dat de huisarts er genoeg aan deed om te onderzoeken waar het aan ligt? Heb je bijvoorbeeld last van een vitaminetekort of is er iets anders aan de hand? We kunnen ons goed voorstellen dat je het in dit geval zelf wilt testen. Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om meerdere tests (op medisch vlak) zelf uit te voeren? Dit noemen we ook wel zelfafnametesten. Deze testen zijn gelijk aan de testen die uitgevoerd worden door ziekenhuislaboratoria. Zo’n test kun je bestellen, deze zal vervolgens thuisbezorgd worden. Middels een duidelijke handleiding krijg je uitleg over hoe je de test het best kunt gebruiken. Veilig en pijnloos. 

Op deze manier kun je zelf testen of er iets mis met je is (op medisch vlak). Kom je er bijvoorbeeld achter dat je een vitaminetekort hebt? Met de testuitslag kun je gericht actie ondernemen! Voor meer informatie over zelfafnametesten raden we je aan een kijkje op deze website te nemen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *