29 januari 2022

Wil jij ook jouw motor ombouwen tot café racer?

2 min read
Wil jij ook jouw motor ombouwen tot café racer

Het wint steeds meer aan populariteit, de café racer! Je kunt vandaag nog beginnen met het bouwen van jouw persoonlijke exemplaar! Maar wat is een café racer nu precies? Het is een (standaard) model motor, omgebouwd tot sportmodel. Deze zijn populair geworden in de jaren ’50, toen stoere jongens elkaar ontmoetten in het Ace Café in Londen, met hun ombouwde motoren. Ze raceten toen van café naar café, om indruk te maken op de meisjes en op de mensen uit de buurt. Door de jaren heel zijn er veel onderdelen op de markt gekomen om jouw persoonlijke café racer te bouwen, helemaal naar eigen smaak en voorkeur. En dat is ook het leuke eraan, er is niet één standaard model. Je kunt eindeloos uitbreiden en variëren met koplampen, zadels, dB killers, enzovoorts!

Diverse modellen om mee te starten

Je kunt diverse modellen kopen, en die vervolgens ombouwen tot jouw persoonlijke café racer. Zo heb je aan een BMW k100 café racer een uitstekend startersmodel. Dit is een vier cilindermodel. Je kunt deze uitbreiden met heel veel accessoires. Daarbij kun je denken aan diverse zadels, vering en spatborden. Maar ook elektronicakits voor tellers en speciale kentekenplaathouders. Uiteraard zijn er ook veel dempers voor de BMW k100 café racer, waarmee je de uitlaat stiller maakt, zoals bijvoorbeeld de BMW k100 Collector K100 30 graden: handig wanneer je de originele uitlaat wil verwisselen voor een stoerder exemplaar! Kortom, er is echt heel veel mogelijk, persoonlijke smaak speelt hierin de belangrijkste rol.

Motor knipperlichten bestellen

Wanneer je bent overgegaan tot een café racer kopen bij Caferacerwebshop.com en je wil deze uitbreiden, denk dan ook eens aan het kopen van mooie motor knipperlichten. Voor een old school look kun je gaan voor halogeen lampen (duurder maar minder fel). Wil je een modernere uitstraling geven aan jouw café racer? Ga dan voor led. Tegenwoordig wordt led bijna overal voor gebruikt. Houd er rekening mee dat je soms wat extra weerstandjes moet plaatsen om het ledlicht goed aan te sluiten. Je plaatst de weerstandjes in de bedrading, net voor de lichten zelf. Motor knipperlichten zijn er in vele soorten en maten. Let op; er zijn wel een aantal regels waar je als motorbestuurder aan moet voldoen! Bijvoorbeeld dat de richtingaanwijzers een ambergeel licht moeten hebben, en ze moeten knipperen. 

Hulp nodig?

Bij de webshop zit ook een klantenservice, waar je veel specifieke vragen omtrent jouw café racer kunt stellen. De specialisten helpen je graag! Maar ook op internet zijn veel tips te vinden voor de beginnende café racer bouwer. Zoals welke delen je hoe moet afzagen, om het model precies geschikt te maken als sportmodel. Veel plezier met het bouwen van jouw persoonlijke café racer! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *