In de wintermaanden kan het behoorlijk koud worden in Nederland. Overdag ligt de temperatuur vaak rond het vriespunt, maar ’s nachts daalt het kwik regelmatig (ver) onder nul. De gemiddelde Nederlander merkt hier niet veel van. De meeste mensen slapen ’s nachts immers. Word jij regelmatig wakker omdat je het koud hebt? Dan wordt het tijd voor een ander dekbed. Onder een goed en kwalitatief dekbed heb je het in de winter namelijk niet koud. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten welk dekbed het beste bij de winter past. Vind jij dit ook lastig? Wij helpen jou in deze tekst op weg.

Synthetisch dekbed
Veel Nederlanders slapen onder een synthetisch dekbed. De voornaamst reden hiervan is de prijs. Synthetische dekbedden zijn namelijk een stuk goedkoper dan dekbedden met een andere vulling. Daarbij komt dat je ze ook makkelijk zelf uit kunt wassen, waardoor zo’n dekbed ideaal is voor mensen met een huisstofmijtallergie. Een synthetisch dekbed lijkt hierdoor ideaal. Toch is het voor de winter niet het beste dekbed. Dit komt voornamelijk doordat de polyester vulling de warmte minder goed vasthoudt. Slaap jij ’s winters onder een synthetisch dekbed? Dan bestaat de kans dat je ’s nachts wakker wordt omdat je het koud hebt.

Winterdekbed
Uiteraard wil jij op koude dagen ’s nachts ook lekker doorslapen. Een winterdekbed biedt in dat geval uitkomst. Wanneer jij onder zo’n dekbed slaapt, hoef je niet bang te zijn dat jij het koud krijgt. Waarom niet? Omdat winterdekbedden voorzien zijn van extra vulling. Hierdoor zijn ze een stuk dikker dan dekbedden met een andere vulling. Doordat een winterdekbed beter gevuld is, blijft de warmte beter onder de deken hangen. Hierdoor heb jij het zelfs tijdens de koudste nachten heerlijk warm. Een winterdekbed is wel wat zwaarder dan andere soorten dekbedden. Dit komt doordat er meer vulling in zit.

Kameelharen dekbed
De meeste dekbedden worden gevuld met dons of polyester. Helaas vindt lang niet iedereen het prettig om ’s winters onder een donzen of polyester dekbed te slapen. Geldt dit ook voor jou? Dan is een kameelharen dekbed mogelijk iets voor jou. Zo’n deken is niet gevuld met dons, maar met kameelhaar. Deze vulling wordt steeds populairder. Dit komt vooral door de goede isolerende werking van kameelharen. De haren hebben namelijk een fijne structuur, waardoor de warmte er goed onder blijft hangen. Bijkomend voordeel is dat ze vocht en zweet ongemerkt opvangen. Kies jij voor een kameelharen dekbed? Dan hoef je niet meer bang te zijn voor koude en slapeloze nachten in de winter.  

Eén dekbed voor alle seizoenen
Ben jij een koukleum? Dan zoek je mogelijk een extra dik dekbed voor in de winter. Een kameelharen dekbed of winterdekbed is dan een goede keuze. ’s Winters zijn deze dekbedden lekker warm, maar in de lente en zomer zijn ze vaak té warm. Wil jij niet voor ieder seizoen een ander dekbed kopen? Dan biedt een 4 seizoenen dekbed uitkomst. Zo’n dekbed bestaat vaak uit een zomer- en winterdekbed. De verschillende lagen haal je makkelijk van elkaar af en bevestig je ook eenvoudig weer aan elkaar. Met zo’n dekbed zit jij niet alleen goed in de winter, maar ook in de andere seizoenen.