Jaloezieen zijn op de markt terug te vinden in heel wat verschillende uitvoeringen. In het bijzonder is het zo dat je voor dit type van raamdecoratie een keuze kan maken uit tal van verschillende materialen. Deze materialen beïnvloeden niet alleen de uitstraling van de jaloezie in kwestie, maar ook de praktische eigenschappen die eraan verbonden zijn. Eén van de populairste vormen van jaloezieen is ongetwijfeld de houten jaloezie. Voor dit type van jaloezie geldt niet alleen dat ze er erg aantrekkelijk uitziet, daarnaast kan ze ook nog eens worden geïmplementeerd in elke stijl van interieur. Wil jij graag ontdekken wat het gebruik van houten jaloezieen in jouw woning nu precies zo interessant maakt? Verdiep je dan vooral even in de informatie die we voor jou op een rijtje gaan zetten hier op deze pagina. 

  1. Je kan rekenen op een extra natuurlijk element in huis

Hout is één van de meest pure, natuurlijke materialen die er bestaan. De natuurlijke eigenschappen waar hout over beschikt zorgen ervoor dat je altijd kan rekenen op verschillende interessante voordelen. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

  1. Mensen houden van het natuurlijke, warme karakter van hout; 
  2. Het natuurlijke aspect van hout maakt ze ongelofelijk veelzijdig; 
  3. De van nature isolerende eigenschappen kunnen warmteverlies helpen voorkomen;

Naast bovenstaande is het zo dat mensen in de praktijk ook gewoon vaak grote fan zijn van het gebruik van hout in hun woning. Het gebruik van een houten jaloezie is dan ook doorgaans niet het enige waar men naar kijkt. Wat namelijk bovendien ook te denken van een houten vloer? Ook een parketvloer ziet er geweldig uit en zorgt er bovendien voor dat je in je woning ook nog eens kan rekenen op heel wat extra comfort. 

  1. Een houten jaloezie integreer je perfect in elk interieur

Voor verschillende soorten jaloezieen die op de markt zijn terug te vinden geldt dat ze slechts in een beperkt aantal stijlen van interieurs tot hun recht komen. Dat geldt niet voor exemplaren die zijn gemaakt van hout, integendeel. Voor deze jaloezieen geldt dat ze moeiteloos in elke stijl van interieur kunnen worden geïntegreerd. Bovendien is het ook nog eens zo dat je ze indien je dat wenst op een bepaald ogenblik in een nieuwe kleur naar wens kan stoppen. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om je houten jaloezie in eerste instantie in het geel te schilderen, maar wil je die kleur op een bepaald ogenblik aanpassen naar rood of blauw? Dan is dat perfect mogelijk. Dat is iets wat uiteraard een stuk minder voor de hand liggend is wanneer je gebruik gaat maken van jaloezieen die van een ander materiaal zijn gemaakt.

  1. Zijn jaloezieen van hout echt zo moeilijk te onderhouden?

Er wordt van een houten jaloezie wel eens gezegd dat ze vrij lastig te onderhouden is, maar is dat in de praktijk ook wel echt het geval? In principe niet. De enige reden waarom dit wordt gezegd is omdat het materiaal waaruit de jaloezie bestaat iets grover en dus niet zo glad is als bij een exemplaar welke is gemaakt van PVC of aluminium. Toch, door het sluiten van de jaloezieen zal je kunnen vaststellen dat je ook exemplaren van hout in een mum van tijd schoon kan maken. Het onderhoud hoeft dus niet perse een nadeel te zijn, integendeel.