Het vca diploma is in sommige branches verplicht en in anderen slechts een aanrader. Krijg je echter de kans om je vca diploma te halen dan moet je deze kans altijd grijpen. Je kunt hiermee namelijk aantonen dat je efficiënt werkt terwijl je een aantal belangrijke gebieden in acht neemt:

  • veiligheid
  • gezondheid
  • milieu
vca diploma

Duurzaam werken

In deze moderne tijden is duurzaam werken geen overbodige luxe meer. Het is hard nodig en in sommige branches zelfs verplicht. Het is dan ook goed als jij als medewerker op de hoogte bent van de regels omtrent milieu en gezondheid, om zo de wereld, je collega’s en jezelf te beschermen tijdens het soms risicovolle werk dat je uitvoert.

Veiligheid voorop

De vca is in eerste instantie bedoeld om iedereen te laten werken met dezelfde regels wat betreft veiligheid. Het is dan ook zeer belangrijk dat je weet hoe je deze regels toe moet passen. Dat leer je onder andere in zo’n vca cursus. Want niet alleen jij maar ook je collega’s hebben baat bij veilig werken op een verantwoorde manier. Om hierin één lijn te trekken bij alle bedrijven, is ervoor gekozen om de vca in het leven te roepen.