29 januari 2022

Wat kan je verwachten van Bed en Breakfast op Texel?

3 min read
Bed en breakfast

Texel is een van de leukste vakantiebestemmingen van Nederland. Van natuur tot aan gezellige dorpjes, Texel heeft alles! Maar je hebt natuurlijk ook een slaapplek nodig! In deze blog vertellen we je over Bed en Breakfast op Texel. Dus lees voordat je lekker gaat uitwaaien op het Texelse strand eerst deze blog om goed voorbereid te vertrekken!

Wat is Bed en Breakfast op Texel?

Hét Bed en Breakfast op Texel is gelegen in Den Hoorn. Vanaf de boot is het maar een klein stukje rijden. Hotel B&B Loodsmans Welvaren biedt een heerlijk verblijf op het zuidelijkste Waddeneiland van Nederland. De ruime kamers op de begane grond zijn recent gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Onder andere: 

  • Een flatscreen tv
  • Gratis Wi-Fi
  • Thee en koffie faciliteit

De bovenstaande gemakken zijn altijd inbegrepen, ongeacht het type kamer. Door de warme, huiselijke sfeer word je op je gemakt gesteld tijdens je verblijf in het Bed en Breakfast op Texel

Hoe zit het met Bed en Breakfasts op Texel?

De laatste jaren is een Bed en Breakfast steeds populairder geworden. Steeds meer mensen starten hun eigen B&B bij hen thuis, waar ze een aparte kamer van hun woning verhuren voor meestal 1 of 2 nachten. In het Hotel B&B Loodsmans Welvaren is dat iets anders. Meestal heeft een Bed en Breakfast maar 1 of 2 kamers. Bij Loodsmans Welvaren zijn dat meerdere kamers maar dan wel allemaal met het huiselijke gevoel en de warmte die je ook zou hebben bij andere B&B’s. Ook zijn honden bij Hotel B&B Loodsmans Welvaren van harte welkom! 

Wat voor kamers zijn er bij Bed en Breakfast op Texel?

Elke kamer heeft een unieke muurschildering van een 17e -eeuws scheepstafereel. Verder zijn de kamers volledig rookvrij. Er zijn drie verschillende soorten kamers waaruit gekozen kan worden. Zo is er:

  • De 2 persoons kamer: Deze sfeervolle kamers zijn gelegen op de eerste verdieping van het gebouw en zijn voorzien van een eigen badkamer met bad of douche en toilet
  • De 2 persoons kamer (comfort): Deze kamers zijn in 2018 gerenoveerd, voorzien van een mooie zithoek en zijn gelegen op de begane grond. Ook hebben deze kamers een eigen ingang en een terras.
  • De 3 persoons kamer: Dit is de grootste kamer die beschikbaar is. De kamer is gelegen op de eerste verdieping en is perfect als familiekamer, voorzien van 3 bedden met de mogelijkheid voor een extra bijzet bed. De badkamer bevat een douche, een bad en een toilet.

Wat is er allemaal te doen op Texel?

Texel is het grootste eiland van alle Waddeneilanden en staat bekend om de schapen. Op Texel wonen ongeveer evenveel schapen als mensen! Het Oude Land van Texel is het deel van het eiland waar de meeste schapen worden gehouden. In het voorjaar staan de weiden dan ook vol met tienduizenden lammetjes. Den Hoorn is het meest zuidelijke dorpje van Texel, Den Hoorn is omringd door bos, duinen en zee waardoor er voor iedereen wel iets te doen is. Het strand op Texel is natuurlijk ook heel erg leuk. Het strand is in totaal zo’n 30km lang. Er is veel te doen, zo kan je gaan zwemmen, varen, vliegeren en (kite)surfen. Ook voor vogelspotters is Texel fantastisch, want vanwege de enorme aantallen trekvogels heeft Texel één van de grootste hoeveelheden vogelsoorten ter wereld. Er zijn ook nog een paar bezienswaardigheden op Texel die erg leuk zijn. Zeehondenopvang Ecomare en het Maritiem- en Juttersmuseum trekken jaarlijks veel bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *