Een auto leasen is voor veel mensen interessant. Je kunt namelijk vrij goedkoop in een mooie auto rijden. Je kunt een auto leasen voor een langere tijd met reguliere lease, maar tegenwoordig kun je gaan voor een korter lease contract. Dit is mogelijk met shortlease. Shortlease zit eigenlijk een beetje tussen een auto huren en regulier leasen in. Dit komt doordat je net als bij een auto huren niet vast zit aan een langdurig contract maar het wel lagere prijzen heeft. Dit principe van zo flexibel mogelijk zijn vinden mensen heel fijn en mede daardoor is shortlease steeds meer in trek.

Voor- en nadelen

Het grootste verschil met regulier leasen is dat je na 1 of 2 maanden het contract vaak gemakkelijk weer kan opzeggen. Hierdoor kun je heel flexibel bepalen hoelang je een auto wilt leasen. Dit is vooral interessant voor mensen met een flexibele baan zoals ZZP’ers. Wanneer je als ZZP’er een opdracht hebt waarvoor je moet reizen is shortlease perfect om een korte tijd een auto te leasen. Ook voor Startup ondernemers is shortlease een goede optie. Een onderneming starten heeft meerdere risico’s en je weet nooit of je bedrijf goed gaat lopen. Door een shortlease contract af te sluiten loop je minder risico en kun je het rustig even aankijken. Wanneer het goed loopt met je bedrijf en je wilt een regulier lease contract afsluiten kun je makkelijk overstappen. De kosten van verzekeringen, belastingen, reparatie, onderhoud etc. zijn vaak al inbegrepen. Hierdoor hoef je eigenlijk alleen voor de brandstof te betalen, of voor het opladen wanneer je elektrisch rijdt.

Maar als je zoveel voordelen hebt aan shortleasen, waarom zou je dan nog een langdurig leasecontract afleggen? Dat is eigenlijk heel simpel, de prijs is op langere termijn vaak hoger. Aan shortlease ben je maandelijks meer geld kwijt, waardoor het op langer termijn natuurlijk minder interessant wordt. Het is dus eigenlijk vooral interessant als je van plan bent de auto kort te leasen.

Denk goed na voordat je gaat leasen

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over hoe lang je een auto wilt leasen voordat je de vorm van leasen kiest. Het is daarbij ook belangrijk dat je je goed in te leest, om te zorgen dat je de juiste leasedeal neemt.