Een van de sterkste behangsoorten van nu is wel renovliesbehang. Behalve dat is het ook een zeer veelzijdig soort behang. Dit type behang bied je verschillende opties en kun je zelfs aanbrengen op het plafond. Dit type behang kent dus veel voordelen en wordt niet voor niets steeds populairder.

Stucwerk is niet nodig, doe het met renovliesbehang

Werken met renovliesbehang betekent dat de muren en wanden niet meer gestuukt hoeven te worden. Want ook die rol kan dit type behang prima op zich nemen. Met renovlies behang maak je de muren buitengewoon strak en is het klaar voor verdere behandeling, bijvoorbeeld in de vorm van verven, want renovliesbehang is uitstekend overschilderbaar. Dit type behang scheurt vrijwel nooit en biedt jarenlang zekerheid. Het behang is ook al snel en gemakkelijk aan te brengen. Werken met een behangtafel is nu eens niet nodig. Je lijmt alleen de wand of de muur en brengt het behang aan. Dat is alles. 

Een even goed resultaat als wanneer je de stukadoor in zou schakelen

Het gebruiken van renovliesbehang heeft in feite alleen maar voordelen. Zo kun je beter renovliesbehang kopen dan de stukadoor inhuren voor het vlak en strak maken van de muren. Het behang is in dit geval een stuk voordeliger. Berekend is dat het behang tot wel dertig procent goedkoper is dan het stuccen van een woning. Logisch ook, behangen gaat stukken sneller immers. Het resultaat van het aanbrengen van behang is minstens even strak en glad als dat wat een stukadoor je kan leveren. Het behang is uiteraard volledig naadloos. De overgangen tussen de verschillende rollen is niet waarneembaar. Nog een groot voordeel van het werken met dit type behang is zeker het feit dat het om uiterst stevig behang gaat. Er zal vrijwel nooit sprake zijn van schuren. Het behang werkt de scheuren en oneffenheden op de wand gewoon weg. Mochten het te grote oneffenheden zijn, schuur die dan eerste even licht weg. Het behang doet de rest. Renovliesbehang wordt alom geprezen om de scheuroverbruggende werking die het heeft. 

Je kunt zelfs kiezen voor fotobehang of een behang met een motief

Wat betreft het uiterlijk van het behang kun je ook al alle kanten op, en dus zeker ook de goede. Je kunt renovliesbehang met motief aanbrengen, zelfs werken met fotobehang is prima mogelijk. Daarmee zie je ook de veelzijdigheid van deze wandbekleding terug, want met stucwerk kan dit allemaal niet. Werken met behang biedt als voordeel dat er steeds sprake is van een naadloze afwerkingen dat je werkt met een product dat niet krimpt. Renovliesbehang is brandveilig uiteraard, en heeft ademende kenmerken waardoor vocht uit de muur kan. Ten opzichte van het overigens prima werk van de stukadoor is werken met behang sneller vooral. Je kunt veel sneller aan de slag en bent beduidend eerder en voor minder geld klaar. Bovendien is het kras- en stootvaster dan welk ander product dan ook. Voor de consument is vooral het feit dat het behang tot wel dertig procent goedkoper is. En dat scheelt in totaal veel geld. Kijk bijvoorbeeld eens voor behang op www.floorplaza.nl