7 december 2021

Waarom de Nintendo GameBoy Advance vroeger de leukste spelcomputer was.

2 min read

Heb jij thuis een Nintendo spelcomputer? Wellicht heb je wel de Nintendo Switch of nog de Nintendo DS lite. Als we nog verder teruggaan dan komen we uit bij de  Game Boy Advance. Een lekkere golden oldie, want alhoewel deze Nintendo al redelijk oud is, heeft hij alsnog wereldwijd heel erg veel fans. Als je bijvoorbeeld een GameBoy Advance review tegenkomt dan zijn er veel lovende woorden te lezen over zowel de spelcomputer als de gba games. Zo zijn er ook nog veel liefhebbers die hard op zoek zijn naar tweedehands games om te verzamelen, of om zelfs nog te spelen. Wat maakt juist deze Nintendo nou eigenlijk zo populair? Je leest het in dit blog!

Er zijn maar liefst 3 versies beschikbaar van de GameBoy Advance

Zo zijn de originele GameBoy Advance, de GameBoy Advance SP en de GameBoy Micro uitgebracht. De twee speciale versies werden later uitgebracht dan de originele versie en gingen dan ook gepaard met betere software updates en vernieuwingen op het gebied van techniek. Het mooie van de drie versies is dat ze alle drie enorm verschillend waren. Was je fan van een eenvoudige handheld console, dan koos je waarschijnlijk voor de Nintendo GameBoy Advance. Was je veel onderweg en zocht je een meer portable optie, dan was de GameBoy Micro het meest interessant. 

Uren speelplezier met een haast oneindig aanbod aan spellen. 

Wist je dat er rond de 1100 spellen beschikbaar waren voor de GameBoy Advance? En hier horen nog niet eens de spellen bij die al eerder voor de GameBoy en de GameBoy Color zijn verschenen. Het was namelijk mogelijk om met een GameBoy Advance spellen te spelen die voor de oudere spelcomputers geschikt waren. Hierdoor was het aanbod aan spellen gigantisch en werd de GBA alleen maar aantrekkelijker. 

Innoverende software

Uiteraard is de software van de GameBoy Advance verbeterd ten opzichte van de oudere modellen van Nintendo. Zo zagen de kleuren er mooier uit en was het beeld ook een stuk scherper. Dit zorgde natuurlijk dat de hele spelervaring nog beter werd! Bovendien zorgde de geoptimaliseerde software ervoor dat het mogelijk was om veel verschillende games op de GBA te spelen. 

Genoeg redenen om fan te zijn van de GameBoy Advance! Wij hebben in ieder geval veel zin om onze oude Nintendo weer eens uit de kast te pakken en te gaan spelen, jij ook? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *