29 januari 2022

Vulpennen graveren

3 min read

Voor schrijvers, old-school studenten of zelfs voor kinderen, het is voor iedereen bekend: de vulpen. Vroeger op de basisschool kon dit inkt hebbende materiaal niet missen en voor sommigen nu nog steeds niet. Het is makkelijk te schrijven met een vulpen, er is weinig druk nodig waardoor de spieren minder gebruikt en belast worden en wordt daarom verplicht te gebruiken op basisscholen. Daarnaast geeft het ook een mooi effect. Schrijven wordt vaak vergeten, maar met een fijne pen wordt deze steeds ouder wordende techniek om iets op papier te zetten, aantrekkelijker gemaakt. Zo kunt u dit zelf gebruiken, of als cadeau doen.

Als u een vulpen als cadeau wil doen, kunt u nadenken om bedrijven op te zoeken die vulpennen graveren. Hier kunt u bijvoorbeeld de volledige naam van de ontvangende op laten zetten, of alleen de initialen, maar ook een boodschap of een tekst erop. Het is een origineel en persoonlijk cadeau om te geven. U kunt het ook extra luxe maken door het te verpakken in een mooie geschenkverpakking of doosje. Het graveren kan natuurlijk ook voor uw bedrijf, door bijvoorbeeld uw logo en bedrijfsnaam erop te laten graveren, ter promotie aan klanten. Het kan ook gebruikt worden voor bruiloften.

Voor ieder een geschikte pen

De vulpennen van het merk Parker Urban biedt verschillende modellen aan zodat er ook voor u of voor de ontvanger een geschikte tussen zit. U heeft de keuze aan bijvoorbeeld chromen details, verschillende kleuren van onder andere blauw, zwart, poederkleurig en paars. Het merk biedt in ieder geval verschillende blikvangers aan waardoor het makkelijker is deze te personaliseren. De eerste vergunning kwam al twee eeuwen geleden, waardoor Parker Urban een loyaal merk is die al lang te vinden is in de wereld van pennen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een miskoop, kwaliteit zit er zeker in.

Niet alleen Parker Urban, maar ook het merk Cross Pen Bailey biedt zulke fijne pennen aan, dat het schrijven een plezierige activiteit wordt. Naast een vulpen biedt dit merk ook balpennen aan en ook deze pennen zijn te graveren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kleur en een brede ring voor grip-comfort. Het assortiment van Cross Pen Bailey zijn iets minder uitgebreid, maar zeker niet minder waard om aan te schaffen en uit te proberen. De pennen kunnen natuurlijk ook aangeschaft worden zonder gravering. Beide pennen kunnen, afhankelijk van de type pen en het model, gevuld worden met inkt en vullingen.

Tips voor het aanschaffen

Als u het zelf gaat gebruiken voor het schrijven of kunstmatige doeleinden, kunt u nadenken over onder andere wat voor soort punt u wil dat de pen bevat en welke dikte dit heeft. Dit wordt vaak afgekort met termen zoals ‘IB, IF, IM’. Kijk altijd goed in de beschrijving om deze specificaties door lezen. Er zijn hier namelijk veel varianten op en het zal zonde zijn als u een hele dikke punt heeft wanneer u graag een dunne punt wil. Gezien het een best luxe aanschaf is, kunt u ook nadenken wat uw budget is, of de ontvanger voorkeuren heeft voor een bepaalde stijl en hoe de ontvangende schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *