Het kopen van een hoorapparaat is vaak niet zo simpel als je misschien denkt. Er komt nog best wel wat bij kijken, omdat je wel een hoortoestel wilt dat bij jou past. Kies je voor een onzichtbaar hoorapparaat of toch liever voor een AHO-hoortoestel? En hoe kies je een hoortoestel dat geoptimaliseerd is op jouw luisteromstandigheden? In dit artikel helpen wij jou bij het maken van je keuze.

onzichtbaar hoorapparaat

Wel of geen onzichtbaar hoorapparaat?

De eerste vraag is of je wel of geen onzichtbaar hoorapparaat wilt. Het onzichtbare hoorapparaat is niet geheel onzichtbaar, want er zit nog steeds een behuizing achter het oor. Hij is echter wel een stuk minder zichtbaar dan een AHO-hoortoestel, omdat de receiver niet in de behuizing zit.

Het voordeel van een onzichtbaar hoorapparaat is natuurlijk dat het minder zichtbaar is. Daarnaast hebben dit soort hoorapparaten ook een betere versterking. Een AHO-hoortoestel heeft echter ook weer zijn voordelen. Dit apparaat versterkt hoge tonen beter en is minder gevoelig voor feedback.

onzichtbaar hoorapparaat

Kijk naar je luisteromstandigheden

Verder moet je ook letten op je luisteromstandigheden. Ben je vaak buiten in beweging? Dan kun je het beste kiezen voor een hoorapparaat met windruisonderdrukking. Als je vaak naar het theater gaat, kun je weer beter kiezen voor een hoorapparaat dat hiervoor geschikt is.

Vraag advies aan je audicien

Je weet nu welke soorten hoortoestellen er zijn, maar het kan dan nog steeds lastig zijn om een hoortoestel te kiezen dat bij jou past. Gelukkig kan je audicien je hier ook goed bij helpen. Het is daarom altijd aan te raden om je audicien om advies te vragen.