Soms komen de mooiste ideeën onverwachts. Komend weekend of het weekend erna wilt u er even lekker tussenuit. Welverdiend een paar daagjes weg. Een Waddeneiland lijkt u heerlijk. Vooral Texel trekt u aan. Goed nieuws: u kunt ook altijd Texel last minute boeken. Een hotel of een B&B of misschien lekker kamperen? Er is vaak altijd nog wel een plekje vrij op het laatste moment. Maar wat is er zoal te doen op het eiland? En welke accommodaties zijn er die u last minute kunt u boeken? Hoe zit het met de veerboot? Toch handig om eerst te weten voor u op het laatst moment uw trip naar het Waddeneiland boekt.

Last minute hotel of B&B op Texel

Texel is een beetje Nederland in het klein. Op Texel kunt u natuurlijk gaan kamperen, maar wellicht dat u liever voor het comfort van een hotel of een B&B wil gaan. Heeft u een hond? Neem hem of haar gerust mee. Veel hotels en B&B’s verwelkomen graag u en uw hond op het eiland. En allemaal bieden ze prachtige overnachtingsmogelijkheden om last minute Texel te bezoeken.

Texel heeft 7 dorpen, en elk dorp heeft wel een mooie accommodatie om in te verblijven. Denk bijvoorbeeld aan het dorp Den Hoorn, wat in het zuiden ligt op het eiland. Binnen 10 minuten bent u al op het strand, zowel met de fiets als met de auto. Het is afhankelijk van uw gekozen hotel of u er ook een fiets kunt huren. Anders is er in de buurt altijd een fietsverhuur waar u terecht kunt.

Wat te doen?

Wie denkt aan een Waddeneiland, denkt natuurlijk aan strand, zee en duinen. Lange strandwandelingen of – mits het wat lekker weer is – een frisse duik in de Noordzee. Maar naast het strand biedt Texel eindeloos veel meer. 5 tips: Beklim de vuurtoren. De vuurtoren staat helemaal in het noordelijke puntje van Texel in De Cocksdorp. U heeft er wel een online ticket voor nodig. Lammetjesroute. Erg leuk voor als u in het voorjaar een last minute naar Texel boekt. De lammetjesroute is een fietsroute van 35 km. De route leidt u langs de meest schapen rijke gebieden van het eiland. Ecomare. Een natuurmuseum en zeehondenopvang. Een must voor iedere natuur- en dierenliefhebber Golfen in de duinen. In het noorden van Texel vindt u een 18-holes golfbaan, met zicht op de uitgestrekte duinen. Natuurgebied De Schorren. Dit natuurgebied ligt achter de dijk van polder De Eendracht. Een echte aanrader voor elke vogelliefhebber. Stevige wandelschoenen aan en verrekijker mee.

Met de veerboot last minute naar Texel

Hotel of bed & breakfast gevonden? Boek dan snel uw last minute naar Texel en laat de voorpret van de (mini)vakantie beginnen. Handig om te weten is dat u de veerboot van Den Helder naar Texel niet hoeft te boeken. U koopt alleen een ticket en stapt op wanneer u wilt. Uw ticket is ook meteen uw retourticket. U hoeft zich dus niet zorgen te maken dat u de boot letterlijk mist en uw ticket is verlopen omdat de dag voorbij is.