Iedereen die wel eens een verbouwing heeft gehad, of van plan is om iets te gaan verbouwen kent het wel; je moet op zoek naar goede vloertegels voor in je badkamer. Dit kan een lastige keuze zijn, omdat je over veel dingen na moet denken. Zo moeten het natuurlijk fijne tegels zijn om bijvoorbeeld overheen te lopen, maar de afmetingen moeten bijvoorbeeld ook kloppend zijn. Daarnaast moet de uitstraling ook passen bij de rest van de ruimte. Zo kunnen witte vloertegels voor een strakke en moderne uitstraling zorgen, maar zullen donkerdere tegels je badkamer iets warmer laten aanvoelen. Vloertegels zijn er in allerlei verschillende maten, zodat het altijd zal passen in uw douche of badkamer. Tegels van www.douche-concurrent.nl bieden vrijwel altijd wel tegels voor jouw wensen.

 

Keramische tegels

De meeste tegels worden gemaakt van keramiek en bestaan uit verschillende lagen. De tegels bestaan dan uit een soort mengsel van zand, water en bijvoorbeeld klei. Vaak zit boven op de keramische tegel een gladde laag. Als dit niet het geval is zijn de tegels vaak matte. Het voordeel van keramische tegels is, dat ze hard, sterk en vuurbestendig zijn. Binnen de keramische tegels zijn ook weer allerlei verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld DHG tegels. Deze tegels zijn dubbel-hard gebakken, bij zeer hoge temperaturen. Een voordeel hiervan is dat ze erg stevig zijn. Een ander soort zijn de volkeramische tegels. Deze soort tegels worden vaak ook grestegels genoemd. Door de mineralen die vaak aan de klei van deze tegels worden toegevoegd, kunnen deze tegels zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

 

Vloer- en wandtegels

Er is een verschil qua dikte tussen vloer- en wandtegels. Toch gebeurt het vaak dat mensen vloertegels overhouden en dan besluiten deze op de muren te plaatsen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat mensen dit simpelweg mooi vinden. Dit kan natuurlijk een mooi effect geven, maar je moet wel altijd goed kijken wat voor lijm je gebruikt. Tegels voor de vloer zijn namelijk dikker dan die voor een muur. Bij dit soort praktijken is het goed om een professionele tegelzetter in te huren. Daarnaast is het bij tegelzetten op badkamervloeren altijd belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de vochtigheid in een douche of badkamer. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat de vloer in je badkamer nat en daarna glad wordt. Om deze reden kiezen veel mensen ervoor om matte vloertegels te nemen. Toch is de kans op een gladde vloer hiermee natuurlijk niet weggenomen.