Stoere babykleding is helemaal in tegenwoordig. De tijd van rompertjes en full-body suits is voorbij en baby’s zien er hipper uit dan ooit. Als jij zelf een baby verwacht, of iemand in je familie- en vriendenkring krijgt een baby, dan wil je stoere babykleding kopen die ook wordt gebruikt. Baby’s groeien snel, moeten goed kunnen bewegen en hebben eigenlijk maar weinig nodig. Met de onderstaande 3 tips koop jij stoere kleding waar iedere baby wat aan heeft.

Tip 1: koop comfortabele stoere babykleding

Het belangrijkste punt waarmee je rekening moet houden als je stoere babykleding wilt kopen is dat dit comfortabel zit. Baby’s hebben na de geboorte nog geen controle over de spieren en dat betekent dat ze wilde bewegingen maken. Deze bewegingen zijn belangrijk, want zo bouwt de baby spierkracht op. Het is dus essentieel dat de babykleding die je koopt comfortabel zit en deze bewegingen niet belemmert. Een comfortabele baby is een blije baby en er is voldoende stoere babykleding waarmee je stoer en comfort kunt combineren.

Tip 2: kies voor een grotere maat

Baby’s groeien heel snel. In een paar weken kunnen ze al een maat omhoog schieten en daarom is het beter om wat groter te kopen. Een baby die volledig volgroeid is bij de geboorte zal met maat 56 beginnen. Voor kleinere baby’s of te vroeg geboren baby’s zijn er kleinere maten. Wil je echt zeker zijn, dan koop je je stoere babykleding in maat 62. Deze zal in het begin lekker ruim zitten en na een paar weken goed passen. Kijk op het geboortekaartje naar wat de afmetingen van de baby zijn, want vaak worden deze vermeld. Als dat niet zo is, vraag je de ouders naar de lengte. De maat komt overeen met het aantal centimeters van de baby. Tel hier altijd een maat bij op en je zit zeker goed.

Tip 3: vraag de ouders wat ze nodig hebben

Omdat baby’s erg snel groeien, hebben ze eigenlijk heel weinig kleren nodig. De ouders hebben zelf vast ook al het één en ander ingekocht en een overschot aan rompers, bijvoorbeeld, betekent dat de baby deze niet of nauwelijks zal dragen. Voordat je stoere babykleding gaat kopen vraag je aan de ouders wat ze nodig hebben. Zo voorkom je dat je iets koopt wat ze niet kunnen gebruiken. Stoere babykleding mag gezien worden en daar zorg je voor als je iets aanschaft wat nog niet voldoende in de kast ligt.

Koop je babykleding online

Met deze informatie wordt het heel makkelijk om je stoere babykleding online te kopen. Je weet de maat, je weet wat je nodig hebt en je weet dat comfort belangrijk is. Koop je babykleding online wanneer je tijd hebt en wanneer je ergens even rustig kunt zitten. Je hebt het dan vaak de volgende dag al in huis. Bij een kwalitatieve babykleding winkel zoals KMDB kan er dan weinig misgaan, maar kijk voor de zekerheid ook de retourvoorwaarden even na.