Wanneer je een verbouwing aan je huis doet of als als je een grote tuin gaat opknappen kan het handig zijn om een afvalcontainer te huren. Voordat je een container huurt is het belangrijk om te bedenken welke container past bij jouw klus. Er zijn namelijk verschillende types afval en afvalcontainers. De meest gebruikte zijn bouw- en sloopafval containers voor een verbouwing, huisraad en grofvuil container bij een verhuizing of tuin- en plantsoenafval container voor tuinwerkzaamheden. Een vuilcontainer huren doe je op Afval.nl. Online bestellen is zo gedaan en bestel je voor 15:00 dan staat de container de volgende dag al op locatie.

Particulier afval

Het is voor iedereen in Nederland mogelijk om een afvalcontainer te huren. Je hoeft hiervoor niet aan speciale voorwaarden te voldoen. Wel is op sommige plekken, voornamelijk in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een vergunning nodig voor het plaatsen van een vuilcontainer. De container komt vaak op een parkeerplek te staan. Controleer dus goed van tevoren of er voor jou bijzonderheden zijn. Er zijn vuilniscontainers van 2,5m3 of 10m3. Voor de bekende bouwbakkies kan je kiezen tussen een open of een gesloten variant. Twijfel je of jij als particulier wel genoeg afval hebt om een bakkie vol te krijgen? Dan kan je altijd vragen of je buren nog afval hebben of dat ze een verbouwing op de planning hebben staan. Op deze manier kan je de kosten delen en blijf je vrienden met je buren.

Zakelijk afval

Een veelgenoemde reden om een vuilniscontainer te huren is om van zakelijk afval af te komen. Voor dagelijks afval is een container een goede oplossing omdat je de container kan laten staan tot deze vol is. Als dit het geval is, dan plan je een ophaalopdracht in via Afval.nl. De volgende dag wordt de container opgehaald en vervangen voor een nieuwe. Een vuilcontainer huren is ook een goede tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld als er werkzaamheden zijn aan het kantoor of aan het groen rondom de vestiging. Het huren van een container zorgt ervoor dat je afval niet zelf hoeft weg te brengen waardoor je meer tijd overhoud voor andere werkzaamheden. Om erachter te komen welk soort container past bij jouw klus kijk je op vuilcontainer huren.Voor bedrijfsafval zijn specifieke regels opgesteld. Zorg dat je deze weet voordat je een container huurt. De regels verschillen per gemeente.