29 januari 2022

Minimalistische Vormgeving

2 min read

Momenteel leven we in een digitaal tijdperk, dit betekent dat er steeds meer technologische krachttoer. Er is steeds meer mogelijk in digitaal design door de nieuwe technieken die alsmaar sneller blijven groeien. Dit zorgt ervoor dat bijvoorbeeld websites de mogelijkheid krijgen om nog dynamischer en unieker kunnen worden. Toch merk je de laatste tijd een soort tegenstroming van de nieuwe ontwikkelingen is ontstaan. Een groot aantal bedrijven kiest, ondanks de vele mogelijkheden, voor een minimalistisch design. 

Minimalistisch design

Minimalistisch design voor websites houdt in dat websites zo min mogelijk elementen gebruiken zonder dat de functionaliteit aangetast wordt. Ze gebruiken strakke, duidelijke lettertypen en bevatten naast zwart of wit vaak maar een andere kleur. Daarnaast maken ze vaak gebruik van veel witruimten tussen de elementen. Ook de foto’s die zich op de website bevinden hebben een rustige uitstraling. Dit doen ze door de foto’s zwart-wit te laten zijn of de verzadiging in de kleur van de foto’s te verlagen. 

Gebruiksvriendelijk(er)

De vele mogelijkheden die de technologie biedt in het design van digitale media kan erg mooi en indrukwekkend zijn, maar soms gaat dat ten koste van de gebruiksvriendelijkheid. Ten slotte is de gebruiksvriendelijkheid belangrijker dan de uitstraling. Je wilt namelijk ten zeerste dat je content en/of eventuele functionaliteiten duidelijk is voor je bezoeker. Je bezoeker kan de inhoud makkelijker tot zich nemen.

Conclusie

Minimalisme is hedendaags erg populair, het is minder gedoemd om te falen omdat het simpele vaak toch iets chiques met zich meebrengt. Daarnaast is het dus ook een veilige keuze als je kijkt naar de gebruiksvriendelijkheid. Wanneer je particulier bent, heb je misschien een marketingbureau die een team van vormgevers hebben die dat voor je doen. 

Een voorbeeld van een goed communicatiebureau is communicatiebureau Rotterdam: Bureau Kicker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *