In tijden van volledige lockdown zitten we met zijn allen veel binnen. Het is lastig om jezelf te vermaken in deze tijd. Elke dag binnen zitten in dezelfde omgeving kan demotiverend zijn. Het is een moeilijke tijd maar met de juiste balans komen we er misschien wel beter uit dan ooit tevoren. Het begint allemaal met een positieve benadering. Voor ik mijn tips met je ga delen is het belangrijk om je mindset te veranderen. Als er de wil om er het beste van te maken dan gaat het wel goedkomen. Want een lockdown hoeft helemaal niet belemmerend te zijn. Je hebt tijd over. De spits heb je al een tijdje zonder moeite ontweken. Dus geen excuses de crisis biedt je ook kansen op zelfontplooiing. 

 

Home workout met familie en vrienden

We mogen niet naar de sportschool dus halen we de sportschool in huis. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Maar met een paar simpele attributen begint die zolderkamer of logeerkamer al snel op een gym te lijken. De eerste aanrader is een yogamat. Thuis zal je veel oefeningen vanaf de grond moeten verrichten. Het is dan niet fijn om op een harde ondergrond te werken. Met yogamat kan al plank oefeningen comfortabel uitvoeren. Ook voor je sit ups en push ups biedt het een ideale ondergrond. Met zo een mat begint het al op een gym te lijken. De klassieke roller mag ook niet ontbreken. Een eenvoudige oefening maar met veel impact. Je hele upper body zal aangespannen en onder controle moeten zijn voor de juiste uitvoering. Dan hebben we nog de springtouw. Goed om conditie op te bouwen in huis. Vind je het nou leuker om samen te sporten? Dat snap ik heel goed. Na een paar dagen thuis sporten ben ik samen gaan trainen met mijn broer en oom door middel van een video call. Ik zie ze niet heel tijdens een druk jaar. Maar tijdens de quarantaine zie ik ze bijna dagelijks. We slepen elkaar door de oefeningen heen. En verder is het lachen, gieren, brullen. Op eens is dat thuis trainen iets om naar uit te kijken. Zorg wel voor een goede verbinding! Je wilt wel lekker kunnen doortrainen. Kijk op alles in 1 vergelijken voor goede aanbiedingen.

 

Tijd over?

Ga eens bij jezelf na of je tevreden bent met je werk. Ga je met plezier of tegenzin naar het werk? Is het antwoord tegenzin dan is de tijd aangebroken om je te gaan oriënteren. Ga op zoek naar wat je echt wilt, doe je huiswerk en durf het roer om te gooien.