Heb je een eigen website en wil je uiteindelijk via jouw website meer klanten binnenhalen? Dan is het slim om goed te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om binnen jouw branche meer klanten binnen te halen. Om meer klanten via je website te behalen is het belangrijk dat jouw website in eerste instantie gevonden wordt. Dit kan je op verschillende manieren realiseren (hier komen we later in deze blog op terug). Vervolgens is het zaak om de potentiële klanten (op dat moment bezoekers van je website) warm te maken om uiteindelijk tot conversie over te gaan. Dit kan je op verschillende manieren doen. In deze blog geven we je in een aantal duidelijk stappen weer hoe je dit kan realiseren en hoe jij meer klanten via je website binnenhaalt. Benieuwd naar deze stappen en onze praktische tips die jou verder helpen? Lees het hier!

Je website vindbaar maken

Het is in eerste instantie (zoals we al eerder schreven) belangrijk om je website vindbaar te laten maken onder jouw doelgroep. Er zijn verschillende manieren om jouw website vindbaar te maken. De twee meest voor de hand liggende manieren zijn SEO (search engine optimization) en SEA (search engine advertising). Middels deze wegen zorg je ervoor dat jouw website wordt gevonden in de zoekmachine via organische of betaalde zoekresultaten. Om je website te laten scoren in Google is het belangrijk dat je inspeelt op het zoekgedrag van jouw doelgroep. Dit kan je door bijvoorbeeld een landingspagina te maken die gericht is op het zoekwoord waarop jouw doelgroep zoekt. Door middel van goede content en goede backlinks zorg je ervoor dat jouw pagina steeds als meer relevant wordt gezien door Google. Goede backlinks verkrijg je door middel van linkbuilding. Hierbij zorg je ervoor dat er vanaf andere websites naar jouw website gelinkt wordt. ­Linkbuilding uitbesteden is een slim idee aangezien linkbuilding erg complex kan worden wanneer je niet de juiste middelen hebt. Via een SEO bureau Amsterdam zorg je er uiteindelijk voor dat jouw website beter vindbaar wordt en uiteindelijk meer potentiële klanten naar je website trekt.

Bezoekers laten converteren

Uiteindelijk wil je, nadat je website goed vindbaar is, dat de bezoekers op je website ook daadwerkelijk converteren. Het is slim om iets aan te bieden waar je klanten wat aan hebben in ruil voor hun gegevens bijvoorbeeld. Wanneer je dit kan realiseren kan je uiteindelijk je potentiële klanten opvolgen door middel van mailing.