7 december 2021

Machinebouw Nederland

2 min read

Lees hier over machinebouw Nederland en wat zij zoal fabriceren. Ondanks dat produceren met robots en andere volautomatische machines al oud is, is z-tech een innovatief bedrijf. Iedere productie is immers anders, maar wat vaststaat is een vol continue productie zoals u dat bij bijvoorbeeld farmaceuten aantreft. Hierdoor ontstaat een betrouwbare productie, en bij goed onderhoud van de machine, een minimale kans op storingen. Lees in deze tekst wat er al geproduceerd is, wat er mogelijk is zoals de automotive. Bekend is dat Nederland een belangrijke toeleverancier is van onderdelen voor auto’s omdat Nederland de systemen heeft om zeer nauwkeurig te werken en te produceren.

Hoe preciezer hoe beter

Niets af aan de heer Ford, de uitvinder van de lopende band, en arbeiders die aan die lopende band T-Fords in elkaar bouwden. Maar robots doen dat beter dan arbeiders. Niet één T-Ford was precies eender, en dus minder nauwkeurig in elkaar gezet dan een moderne auto. Robots worden niet moe, zo hebben robots nooit een maandag of vrijdag, zij doen precies zoals het geprogrammeerd is. Als het moet vol continue, dus dag en nacht. De crux zit nu in het ontwikkelen van zulke precieze machines die kunnen produceren met minimale slijtage en storingen. Daar is Nederland ver in, vandaar dat wij veelvuldig de automotive hebben.

Nederland een productieland?

Nederland is wel degelijk een productieland als het om precies werk gaat. Het klinkt misschien voor u vreemd dat Nederland wel degelijk een productieland is. Aan productielanden denkt menige aan landen in Azië waar o.a. onze kleding vandaag komt. Maar als het gaat om dashboards van een auto, veren die in de kofferbakklep van een Duitse auto zitten, dan produceert Nederland dat met volautomatische machines. Online kunt u machinebouw Nederland bekijken. Aldaar maken ze volautomatische machines die vol continue kunnen produceren, en als het moet op de duizendste millimeter nauwkeurig. High tech productie kan Nederland aan, daarvoor hoeft niemand naar het verre oosten te gaan.