Een led scherm aanhangwagen of ook wel led schermtrailer genoemd wordt vaak ingezet tijdens evenementen.

U kunt als organisator er voor kiezen om een led scherm op het podium van uw evenement of festival op te laten bouwen maar dit kost vaak veel arbeidstijd waardoor de kosten ook vaak hoog oplopen. Het led scherm moet worden opgebouwd en na het evenement ook weer worden afgebouwd.

Een goed alternatief is de led trailer of led scherm aanhanger. Dit is een aanhanger die speciaal op maat is gemaakt. Er staat een paal op met een frame waar een led scherm op is opgebouwd.

Het voordeel van een led scherm aanhangwagen

Het voordeel hiervan is dat de aanhanger zo naast een podium kan worden neergezet en aangesloten en na afloop van het evenement zo weer weg kan worden gereden. Hierdoor bespaart u veel kosten.

Het nadeel van een led scherm aanhangwagen

Het enige nadeel is dat u afhankelijk bent van standaard afmetingen maar de led scherm aanhangers zijn er in vele afmetingen te verkrijgen en omdat er toch vaak videobeelden op worden vertoond komt het niet heel nauwkeurig.

De led scherm aanhangers worden ook uitgevoerd in verschillende pixels. Dit houdt in dat er schermen zijn met kleine pixels mocht er ook publiek dicht op het scherm staan en er zijn led trailers die een grotere pixel hebben. Meestal zijn dit ook de grotere schermen en voor publiek die op een grotere afstand staat.

Deze worden veel gebruikt bij concerten van grote bands waar tienduizenden mensen op af komen.

De led scherm aanhangers zijn altijd uitgerust met led schermen die waterdicht zijn en een hoge lichtopbrengst hebben zodat ze in alle weersomstandigheden gebruikt kunnen worden. Als u ook op zoek bent naar een led scherm aanhanger dan kunt u Leddisplayexpert benaderen. Zij verkopen en verhuren ook led trailers.