Kaarten drukken: waarvoor gebruiken? Een kaart drukken is iets persoonlijks. Je kunt je eigen creaties er helemaal in kwijt en het is natuurlijk super leuk om te geven, maar ook om zelf te ontvangen. Kaarten drukken zorgt voor een origineel en persoonlijk gebaar. Er zijn verschillende reden waarom je kunt kiezen om een kaart te laten drukken. Denk bijvoorbeeld aan de geboorte van een pasgeboren baby, of voor een trouwerij, een feestje en ga zo maar door. Er is eigenlijk altijd wel een reden te bedenken voor kaarten drukken en dit toe te passen voor iets persoonlijks of wellicht je onderneming. Hieronder lees je er nog veel meer over.

Wanneer ga je kaarten drukken?

Wellicht ga je binnenkort trouwen, uiteraard wil je dan alle gasten op de hoogte stellen van dit feestelijk nieuws. Naast datum en tijd van aanwezigheid kun je op een trouwkaart ook de dagplanning vermelden. Kaarten laten drukken om je gasten op de hoogte te stellen is een perfecte combinatie. Je kunt je kaart helemaal zelf gaan ontwerpen of wellicht laten ontwerpen. Dit is uiteraard maar net wat jouw persoonlijke voorkeur daarin is. Ben je zelf creatief dan kun je zelf aan de slag gaan met ontwerpen. Ben je dit niet en wil je graag een juiste boodschap overbrengen? Dan kun je ook een professional inschakelen. Naast trouwen kan er natuurlijk ook een baby op komst zijn. Wanneer de baby op de wereld is gekomen wil je dit natuurlijk ook met de mensen die je lief hebt delen. Een geboortekaartje laten drukken hoort daar dan natuurlijk bij. In het kaartje vermeld je onder andere het gewicht, de lengte, tijd van geboorte en natuurlijk het belangrijkste de naam van de baby. Kaarten drukken kan dus voor verschillende belangrijke gelegenheden/momenten in het leven toegepast worden.

Zakelijke kaarten

Naast persoonlijke redenen om een kaart te sturen kun je natuurlijk ook kaarten laten drukken voor je bedrijf. Denk aan een bedankkaart die je wilt sturen naar één van je klanten. Of wellicht heb je gehoord dat een klant ziek is. Dan kun je hem of haar aan de hand van een eigen bedrukte kaart op originele wijze beterschap wensen. Klantenbinding is tenslotte erg belangrijk. Een klein gebaar als een kaartje sturen om iemand te bedanken, beterschap of succes te wensen kan al veel waar geven.

Maak je kaarten origineel

Een kaart is een kaart, toch? Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn, want een kaart kun je namelijk zo origineel maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan het drukken van een kaart met foliedruk. Je kunt je kaarten dan net even dat extra stukje aandacht geven dat ze verdienen. Perfect voor een luxe uitnodiging, bijvoorbeeld een trouwerij. Of om net je geboortekaartje extra origineel te maken.

Wanneer je een kaart gaat versturen hoort er natuurlijk ook een enveloppe overheen. Ga bijvoorbeeld eens niet voor standaard wit, maar voor een kleurtje dat past bij het thema van de kaart. Op de enveloppe kun je bijvoorbeeld nog een eigen ontworpen sticker plakken. Hierdoor krijgt de enveloppe ook extra uitstraling. De buitenkant van de kaart moet er tenslotte ook leuk uitzien.