7 december 2021

Hoe koop ik kassarollen?

2 min read

Kassarollen zijn in een hoop maten en soorten te verkrijgen dus het kan even puzzelen zijn welke je precies nodig hebt. Dit hangt natuurlijk af over wat voor systeem je beschikt die je bonnetjes print. Er is ook veel keuze in kleuren en papier kwaliteit. Zo heb je rollen die houtvrij zijn, of roze van kleur en er zijn rollen waar je in kleur reclame op de achterkant kan laten printen. 

Thermo kassarollen

De meest verkochte kassarollen zijn de thermorol. Dit is een goedkopere optie omdat je namelijk geen inktlinten nodig hebt. De tekst van de bon wordt namelijk op het papier gebrand in plaats van geprint. Zo hoef je je dus ook nooit druk te maken dat de inkt van je printer opraakt. Als vanzelfsprekend zijn deze thermorollen er in heel veel maten te bestellen. Zorg dat je goed opmeet welke maten jij nodig hebt dan weet je zeker dat je de goede rollen aanschaft.

Kleuren

De meest gebruikte kleur voor bonnen is wit. Iedereen heeft wel eens bonnetjes in zijn of haar handen en over het algemeen zijn die gewoon heel simpel en wit. Maar je kan het ook helemaal anders aanpakken en bijvoorbeeld voor roze papier gaan. Dit zorgt er sowieso voor dat je een indruk achterlaat bij de klant. Naast roze zijn er ook nog andere kleuren zoals oranje en blauw. Verras je klanten met een gek kleurtje kassarollen. Je kan er ook voor kiezen om op de achterkant van je bon reclames of bijvoorbeeld voordeelcoupons mee te printen. Zo hou je ook de aandacht van je klanten vast en zullen ze geheid nog een keertje terugkomen in je winkel. 

Milieuvriendelijk

Bonnen printen kost natuurlijk erg veel papier en dat is niet perse heel goed voor de natuur. Daarom zijn er ook kassarollen die een FSC keurmerk hebben. Een FSC keurmerk betekent dat maar liefst 70% van het hout dat in het papier verwerkt zit afkomstig is van een duurzaam beheerd bos of waarvan de vezels zijn gerecycled. Er zijn ook rollen waarin staat dat ze houtvrij zijn. Dit betekent alleen niet dat ze dus echt niet van hout zijn gemaakt maar dat het hout zo is behandeld met chemische middelen dat er zich bijna geen lignine in bevindt. Eigenlijk is dit nog slechter dan het andere papier omdat hier veel chemische middelen voor gebruikt zijn. Dit kan je dus laten meewegen in je keuze in kassarollen als dat bijvoorbeeld bij je bedrijf past. 

Keuze maken

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus wel een aantal punten om rekening mee te houden bij het uitzoeken van kassarollen. Sta er dus even bij stil wat je wilt dat jij winkel of zaak uitstraalt. Want als je klanten wat afrekenen dan is de bon toch wel datgene waar ze op letten als ze de winkel uitlopen. Een goede manier dus om wat extra indruk te maken als je dat wilt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *