7 december 2021

Hoe kies je de juiste sportschool voor jou?

3 min read

Hoe kies je de beste sportschool voor jou? Voor het kiezen van de geschikte sportschool kan je op verschillende punten letten. Waar is de sportschool bijvoorbeeld gevestigd? Welke lessen bieden ze aan? Hoe zit het met de drukte? Hoe ziet de doelgroep eruit? En tot slot is een belangrijke vraag welke abonnementen ze aanbieden. Vaak zit je voor meerdere jaren aan je abonnement vast, daarom is het belangrijk een goede keuze te maken! Wij helpen je hier graag bij.

Reisafstand naar de sportschool

Houd ten eerste rekening met de reisafstand naar de sportschool. Als je het druk hebt, wil je snel aan de slag kunnen. Het beste is als er een sportschool in de buurt is, zodat je niet te ver hoeft te reizen. In veel van de grote steden heb je veel keuze als het gaat om sportscholen. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag, dan zijn er tientallen sportscholen waar je uit kunt kiezen. Toch zal de een beter bereikbaar zijn dan de ander. Ga je bijvoorbeeld met het OV, met de auto of gezond op de fiets? Een aantal zullen hoogstwaarschijnlijk direct al afvallen. Het is tenslotte ook niet de bedoeling dat je tegen het reizen naar en van de sportschool op gaat zien. In Den Haag hebben wij zelf een favoriet, dit is de sportschool Den Haag. Neem eens een kijkje op de site en kijk of deze sportschool voor jouw bereikbaar is!

Sfeer in de sportschool

Naast de reisafstand speelt de sfeer in de sportschool ook een grote rol. Hiervoor kun je bijvoorbeeld op de muziek letten. Zo zijn er mensen die voor een bepaalde sportschool kiezen op basis van het muziekgenre dat ze spelen. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van rock, dan is misschien een alternatieve sportschool iets voor jou! Hoe voel je je als je naar deze muziek luistert? Beginnen je spieren te stuiteren van de energie of zijn ze ontspannen en wachten ze op het volgende nummer? Zijn er televisies in de sportschool waarop sportuitzendingen of andere interessante inhoud wordt uitgezonden? En wat voor mensen zijn er in de sportschool aanwezig? Al deze punten kunnen van belang zijn voor jouw uiteindelijke beslissing! Het is daarom altijd goed vooraf even een kijkje in de sportschool te nemen. 

Sportschool abonnementen

Als je een sportschool zoekt, kun je kiezen uit verschillende soorten abonnementen. De meest voorkomende is een maandelijks abonnement. Bij dit abonnement betaal je een maandelijks bedrag en heb je voor die maand toegang tot de gymfaciliteiten. Je kunt ook kiezen voor een abonnement van 3 of 6 maanden. Deze abonnementen bieden vaak een korting op het maandabonnement. Een ander plan is een jaarabonnement, dat vaak erg duur is, maar op de lange termijn de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Het belangrijkste bij het kiezen van je sportschool is om ervoor te zorgen dat in het abonnement alles zit dat jij nodig hebt!

Drukte in sportschool

Het is wel zo fijn dat wanneer je in de sportschool bent, je ook fanatiek aan de slag kunt. Dat je niet iedere 5 minuten hoeft te wachten om gebruik te maken van bepaalde apparatuur of gewichten. Probeer daarom vooraf te peilen hoe druk het bij de sportschool is, die jij op het oog hebt. Je kunt hier zelf ook flexibel mee omgaan door op de wat minder populaire tijden te gaan. Werk je bijvoorbeeld in de avond, ga dan overdag naar de sportschool. Wil je toch liever 's avonds gaan, ga dan zo laat mogelijk op de avond of juist begin de avond onder etenstijd. 

Groepslessen sportschool

De gym groepslessen zijn ideaal voor wie kennis wil maken met de sportschool en haar personeel. Bij veel sportscholen kun je verschillende lessen uitproberen voordat je beslist welke het beste bij je past. Het is ook een goede manier om te kijken of de sportschool goed aansluit bij je wensen, of misschien niet de juiste sfeer voor je heeft. Er zijn diverse soorten groepslessen, zo zijn sommige sportscholen specifiek gericht op vechtsport, zoals bijvoorbeeld Ko Fighting Fitness, en andere juist meer op dans of yoga. Zo is er voor iedereen wat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *