7 december 2021

Hoe geef je je hond waardering?

2 min read

Wanneer je na een lange werkdag je huis in komt lopen, staat je trouwe viervoeter daar al te wachten op je. Zijn staart begint te kwispelen, hij springt tegen je op en vraagt om aandacht. Jij bent wel uitgeput na die lange werkdag, dus je geeft hem een aai over de bol, en daar blijft het bij. Na het eten laat je je hond even vluchtig uit, zodat je binnen de kortste keren weer kan neerploffen op de bank. Helaas krijgt niet elke hond de waardering die hij verdient. Hoe kun je dit toch aan hem geven? Volg dan de tips uit dit artikel op. 

Geef je hond een traktatie

Je komt de dierenwinkel inlopen en ziet aan het rek verschillende soorten hondensnacks hangen. Runderkophuid, kauwbotten, leversticks, noem maar op. Allemaal producten die er niet heel smakelijk uitzien en waarschijnlijk ook niet heel smakelijk ruiken. Toch zijn dit traktaties voor je hond waar je hun dag helemaal goed mee kan maken. Na een lange wandeling met je hond is dit iets wat je kan geven om je waardering aan hem te laten zien. Ook een leuke tip: Een honden verrassingspakket of een kerstpakket voor jouw hond

Een speeltje voor je hond

Honden willen vaak op een speelse manier worden uitgedaagd. Daarbij kunnen speeltjes die je in de dierenwinkel kan kopen de oplossing bieden. Deze speeltjes zijn meestal zo gemaakt dat het leuk en uitdagend voor de hond kan zijn. Dit is goed voor hun mentale en psychische gezondheid. 

Een wandeling

Natuurlijk laat je je hond 3 tot 5 keer per dag uit zodat hij zijn behoeftes kan doen. Toch zijn deze vluchtige wandelingen niet altijd genoeg voor je hond. Je hond kan ook behoefte hebben om al zijn energie kwijt te kunnen op bepaalde momenten. En door hun energie kwijt te raken, kan dit weer goed zijn voor hun gezondheid. Neem je hond dus af en toe mee naar het bos of naar het strand, zodat ze even los van de riem al hun energie kwijt kunnen raken. En dit laat meteen je waardering voor je hond zien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *