Personeel is een belangrijkste onderdeel van een onderneming. Maar het proces van ervaren en betrouwbaar personeel werven, kan lastig zijn. Vooral dat laatste is voor veel werkgevers een lastige opgave. Want hoe weet je of een sollicitant een integere werknemer zal zijn? Met personeelsscreening kun je dit probleem oplossen. Wat is precies is, lees je in dit artikel.

Het proces van screenen

personeelsscreening

Door middel van screening, wordt er onderzoek gedaan naar de integriteitsrisico’s van een kandidaat. Deze screening wordt natuurlijk voornamelijk ingezet bij functies waarbij privacybelangen een grote rol spelen. Voorbeelden hiervan, zijn functies waarbij men veel verantwoordelijkheid heeft. Door vooraf je personeel te screenen, kun je de risico’s die deze functie met zich meebrengen beperken. Het kan zelfs zo zijn dat het wettelijk verplicht is, om een functie te screenen. 

Bij een screening, wordt er in een gesprek de risico’s van een organisatie in kaart gebracht. Hierbij wordt er gekeken naar wat de risico’s in een organisatie kunnen zijn. Vervolgens wordt er door middel van gesprekken met de kandidaat gekeken wat de risico’s voor dit betreffende geval zijn. Deze screenings zijn verder altijd maatwerk, omdat iedere situatie anders is, sommige situaties zijn bijvoorbeeld meer risicovol dan andere.