We proberen er alles aan te doen om het zoveel mogelijk tegen te gaan, maar toch komt het nog altijd veel voor, inbraken. Wanneer een bewoner even niet thuis is, zien ze hun kans, pakken ze een buit en zijn ze zo snel mogelijk weer weg. Tijdens de maanden waarin het coronavirus heftig aanwezig was, vooral in de maanden maart en april, waren de inbraken in Nederland zeer nihil. Nu vele mensen er weer dagjes op uit gaan of vertrekken naar een vakantiebestemming, krijgen inbrekers toch weer vaker de kans. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je kunt voorkomen dat inbrekers bij je binnenkomen en zullen we kijken naar een geschikte manier van beveiligen, camerabeveiliging!

Voorkom woninginbraak

Eigenlijk is het helemaal niet lastig om een woninginbraak te voorkomen, maar is het wel belangrijk dat je de juiste stappen zet. Inbrekers kunnen door kleine fouten van de bewoner al snel hun slag slaan. Wanneer je even weggaat van huis, is het belangrijk om altijd de ramen en deuren te sluiten, met het liefst een anti-inbraakslot. Wanneer je alles netjes afsluit, zul je ook geen narigheid ervaren en geef je de inbrekers geen kans om (een poging te doen om) in te breken!

Een andere manier om woninginbraak te voorkomen, is om het huis er levendig uit te laten zien. Inbrekers slaan vaak hun slag bij huizen waarbij alles donker is, omdat zij hier minder snel zullen worden gezien. Wanneer je licht laat branden in huis, valt het minder snel op dat je niet thuis bent en zullen daders minder snel de kans zien om in te breken!

Zorg voor een juiste camerabeveiliging

Wanneer je wilt voorkomen dat er bij jou thuis een poging wordt gedaan tot inbraak of dat er ongewenste personen komen, kun je ervoor kiezen om camerabeveiliging toe te passen, Met camerabeveiliging zorg je ervoor dat je alle handelingen rondom het huis vast zult leggen. In de meeste gevallen film je jezelf, maar wanneer er dan toch een ongewenst persoon komt, staat deze altijd op beeld.

Met verschillende soorten beveiligingscamera’s, creëer je een unieke camerabeveiliging bij jou thuis. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie tussen infrarood camera’s, dome camera’s en verborgen camera’s, zodat je daders ten alle tijden duidelijk op beeld kunt vastleggen!

Het opsporen van de daders

Camerabeveiliging zorgt ervoor dat je daders gemakkelijker kunt opsporen, met behulp van de politie. Door het gebruik van de verschillende soorten beveiligingscamera’s, beschik je over vele beelden waarbij de kenmerken en handelingen van de daders op beeld zullen staan. De camerabeveiliging zorgt er op deze manier niet alleen voor dat het rondom het huis veiliger is, je helpt de politie ook nog eens met het opsporen van de daders waardoor er een veiligere buurt ontstaat!