Een groot deel van de ondernemers in Nederland betaalt te veel voor zakelijke energie. Dat ligt niet zozeer aan het aanbod van zakelijke energieleveranciers; als die ondernemers goedkoper uit willen zijn, is dat namelijk gewoon mogelijk. Dit ligt voornamelijk aan mensen die geen tijd hebben of nemen om op zoek te gaan naar een nieuw zakelijk energiecontract en daarom maar blijven hangen bij een zakelijk energiebedrijf. Dat is zonde, want er is gegarandeerd ergens een betere deal te vinden voor je onderneming. Ben jij zo’n ondernemer en heb je inmiddels het licht gezien en zoek je een voordelig zakelijk energiecontract? In dit artikel lees je er meer over hoe je dat aanpakt.

Begin met zakelijke energie vergelijken

Een van de meest eenvoudige stappen die je zelf kunt zetten, is energie vergelijken zakelijk. Veel ondernemers weten niet dat het loont om regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier. Een ander deel weet dit wel, maar neemt de tijd er niet voor omdat ze denken dat ze wel goed zitten bij hun huidige energiebedrijf. Wat de reden ook is waarom je niet met regelmaat een overstap maakt; het is tijd om daar in ieder geval vanaf nu wel aan te beginnen. Door actief op zoek te gaan naar een betere deal vind je altijd een energiecontract waar je minder hoeft te betalen dan je momenteel doet. Dat komt omdat energiebedrijven met hun prijzen stunten om zo zakelijke klanten te trekken. Dit soort aanbiedingen beschikken meestal over een aanbiedingstarief waardoor je veel goedkoper uit bent dan wanneer je al even klant bent. Daarom is het aan te raden om nooit stil te blijven zitten en actie te ondernemen wanneer dat nodig is.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor beste deal

Of je nu begint met mkb energie vergelijken of met het vinden van de beste energiedeal voor een grootzakelijk energiebedrijf – feit is dat je alleen de allerbeste deal wilt scoren. De kans is groot dat wanneer je zelf op zoek gaat via Google je nooit het complete aanbod van zakelijke energieleveranciers in Nederland treft. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar het meest passende energiecontract voor jouw onderneming. Het enige dat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Heb je net een nieuw bedrijfspand en geen idee wat het jaarlijkse verbruik gaat zijn? Neem dan contact op met je netbeheerder; hij of zij kan je verder helpen met deze cijfers. In zo’n zakelijke energievergelijker vermeld je ook of je het liefst wilt gaan voor groene of grijze energie. Leuk weetje: steeds meer ondernemers kiezen voor groene stroom om zo een handje te helpen aan een betere wereld.

Let altijd op opzegtermijn en einddatum

Voordat je uiteindelijk overstapt naar een energiecontract met een betere prijs is het goed om te weten dat je dat met een lopend energiecontract niet zomaar kan doen. Je moet eerst goed kijken tot wanneer je huidige energiecontract loopt en vanaf wanneer de opzegtermijn begint. Om extra kosten te voorkomen is het namelijk belangrijk om pas over te stappen wanneer de opzegtermijn in is gegaan. Bij de meeste energieleveranciers begint dit een maand voor de einddatum, maar dit geldt niet voor alle leveranciers. Controleer de opzegtermijn van jouw energiebedrijf dus goed. Besluit je om eerder over te stappen dan ontvang je een opzegboete; een bedrag dat nog openstaat voor de energie die je nog afgesproken had om af te nemen. Let ook zeker op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Je wilt namelijk ook niet te laat zijn met overstappen. Wanneer de einddatum verstreken is, mag de zakelijke energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Helaas is dit altijd veel duurder dan wanneer je zelf op zoek was gegaan naar een passende deal.