Ieder krijgt er wel eens mee te maken: een bijzondere gelegenheid, zoals een diner, deftige borrel of misschien zelfs wel een chique gala. Voor sommige vrouwen is dit hét moment van het jaar om eens flink uit te pakken. De voorpret begint al weken van te voren, op zoek naar de perfecte jurk met passende schoenen en accessoires. En dan op de avond zelf schitterend de show stelen.

Dolgraag zou ik mij op een zelfde manier zou willen kunnen verheugen dit soort speciale happenings. Maar helaas is dat bij mij niet het geval. De voorpret verruilt zich voor angstig de dagen aan kijken. Bij dit soort gelegenheden is afzeggen geen optie, maar het liefst zou ik zogenaamd ziek in bed blijven liggen. Opdossen is namelijk niets voor mij, en de angst om buiten de boot te vallen is erg groot. Dat wordt veroorzaakt door mijn forse postuur. Tussen al die fijne dametjes voel ik mij een plompe verschijning.

Vorig jaar deed zich een zelfde situatie zich voor. Het betrof een deftig vrijgezellenfeest van een vriendin: een avondje dat ik niet zou willen missen, maar wel met een nette dresscode.  Deze vriendin, Anja, wist dat ik moeite had met dit soort feestjes, en gaf mij wat tips om mijzelf beter te voelen over mezelf op deze avond. Deze tips hebben mij enorm geholpen, en deel ik daarom graag met jullie in deze blog.

Maatwerk

De eerste tip die Anja mij gaf, was om te investeren in een kledingstuk dat mij perfect pas. ‘Vaak zie je meisjes jurkjes dragen die hun eigenlijk net te groot of net te klein is. De jurk kan dan nog zo mooi zijn, als het niet goed past staat het niet.’ Koop liever een grote maten jurk, en laat die wat innemen.

Verleggen accent

De tweede tip ging over aandacht verleggen. ‘Als je niet tevreden bent met je lichaam, zorg dan dat er andere dingen aan jou opvallen!’ Als voorbeelden gaf ze grote sierraden, opvallende kleur lippenstift, je haar fijn opgestoken met misschien wat glitterende accenten. Of een kekke pump.

Beetje valsspelen

Als laatste tip zei ze: ‘Het is echt geen schande, ga een korset kopen. Iedereen draagt een korset onder zijn jurk om die rolletjes in toom te houden. Een beetje valsspelen mag, dat is juist het spel van de avond!’

Met deze tips paraat ben ik samen met een andere vriendin, die hetzelfde feest zou gaan bezoeken op stap gegaan. We hebben elkaar eerlijk adviseert over onze outfits, en zijn van te voren samen naar een kapper geweest die tevens onze make up deed. En eerlijk is eerlijk, ik heb er nog nooit zo goed uit gezien als op die avond. Het was een top feest.