Drie jaar geleden hebben ze het appartement, waarin ik woon, voorzien van dubbel glas en kunststof kozijnen. Dit proces vond plaats in het gehele complex en nam enkele weken in beslag. Het had een tweeledig doel: betere glasisolatie en vervanging van de houten kozijnen voor meer onderhoudsvriendelijke kozijnen. Niet iedereen was daar even blij mee, vooral omdat men liever had gezien dat de keuze was gevallen op toch weer hout, duurzaam hout wel te verstaan. En dus liever net van die kunststof kozijnen.

Wie doet het werk?

Omdat het appartementencomplex eigendom is van een woningcoöperatie, dus huurwoningen, wordt alles geregeld door die coöperatie. Deze besteden dat dan weer uit aan een gecertificeerde glaszetter en je hebt er verder als huurder niet veel omkijken naar afgezien van de twee dagen werk die de glaszetter er aan heeft. Ben je echter eigenaar van een koopwoning, dan zul je in principe alles zelf moeten regelen als je je huis wilt voorzien van optimale glasisolatie. De eerste stap is dan op zoek te gaan naar een goede, vakkundige en vooral betrouwbare Glashandels in de buurt. In grote steden zal dat geen probleem zijn, een glashandel in Rotterdam of glashandel in Den Haag is zo gevonden.

Glaszetterdirect

Het kan echter nog iets gemakkelijker, namelijk via glaszetterdirect. Deze online organisatie heeft in alle regio’s gediplomeerde glaszetters gezocht, die voldoen aan de hoge eisen van glaszetterdirect. Voor noodgevallen houdt dat in een 24 per dag bereikbaarheid, snelle ( 30 minuten) aanwezigheid, betrouwbaarheid en garantie. Ze steken ook graag de handen uit de mouwen voor de wat uitgebreidere klussen als raamisolatie. Op basis van een uitgekiend advies en natuurlijk een verantwoord kostenplaatje kunt u uw huis weer een stap dichter brengen bij de tegenwoordig steeds meer gewenste energieneutraliteit. Dat wil zeggen dat door de isolatie van uw huis in combinatie met een eigen energieopwekking, via bijvoorbeeld zonnepanelen, u geen energiekosten meer heeft.

Zoek via glaszetterdirect eens een glashandel bij u in de buurt en vraag om informatie over glasisolatie.