29 januari 2022

Gemakkelijk onderweg in de stad

2 min read

Ben je onlangs in een stad komen wonen? Ga je bijvoorbeeld studeren of heb je een huis gevonden waar je met je gezin kan intrekken? Ontzettend leuk! Het wonen in een stad is natuurlijk heel anders dan in een dorp of op het platteland. Omdat het zo anders is, zal je je waarschijnlijk ook moeten aanpassen op bepaalde punten. Je zal merken dat je veel minder snel de auto zal pakken en dat je veel gemakkelijker even lekker naar buiten gaat het terras op. Voor iedereen is dit natuurlijk weer anders maar voor veel mensen is het een van de beste keuzes van hun leven om in een stad te gaan wonen. In deze blog geven we een aantal praktische tips die je helpen om in de stad te wonen.

Vervoer in de stad

Wat vooral zal veranderen is het vervoer in de stad. Als je van a naar b in de stad wilt komen ben je waarschijnlijk sneller op de fiets dan dat je de auto pakt. In Nederland worden steeds meer steden autovrij. Dit zorgt voor een schonere stad en uiteindelijk voor een veiligere stad. Schaf daarom in iedergeval een fiets aan wanneer je in de stad gaat wonen. Een omafiets kopen doe je gemakkelijk online. Het is daarnaast slim om een goed slot te kopen (een extern slot) die je aan je wiel en bijvoorbeeld een fietsenrek of paaltje kan vastmaken zodat jouw fiets niet zomaar meegenomen kan worden. Daarnaast kan je in verschillende steden erg goed gebruik maken van het openbaar vervoer (het OV). De verschillende trams en metro’s zorgen ervoor dat je binnen no-time van a naar b komt.

Boodschappen in de stad

In een stad zal het altijd druk zijn. Wanneer je veel boodschappen in een keer wilt halen is het slim om toch even de auto te pakken en naar een grote supermarkt net buiten te stad te gaan. Je zal zien dat je veel meer ruimte hebt, en niet met ontzettend veel mensen op een vierkante meter staat. Door veel boodschappen in 1 keer te halen heb je direct alles in huis. Het voordeel van in de stad wonen is dat je gemakkelijk nog even snel wat kan halen op loopafstand of met de fiets als je bijvoorbeeld toch iets vergeten bent. Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om je boodschappen te laten bezorgen. Dit scheelt tijd en je hoeft niet in een overvolle supermarkt te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *