Wil je veel geld verdienen met de bitcoin koers dan moet je deze nauwlettend in de gaten houden. Daghandelaren proberen geld te verdienen met de schommelingen die de cryptomunt maakt, er wordt verwacht dat de bitcoin de nieuwe wereldwijde standaard wordt voor internationale transacties. Op Bestebank.org kun je lezen dat deze munt wordt gezien als het nieuwe digitale goud. Wel zal dan de munt eerst volwassen moeten worden en niet zulke grote koersverschillen laten zien als nu het geval is. 

Waarde

Bitcoin van dag tot dag 

In een dag kan de bitcoin grote sprongen maken, door een grote vraag uit China en India in 2016 is de munt enorm in waarde gestegen. Eind 2017 was er nog een enorme opleving, dit door termijncontracten die werden geïntroduceerd. In de eerste maanden van 2018 was er een enorme afknapper, berichten zetten de koersgang naar beneden in werking. Bestebank.org meldde dat de koers van de bitcoin in 2019 weer zou herstellen. De berichtgeving over het netwerk moet ervoor zorgen dat er weer een correctie plaats zal vinden van de koers. 

Technologie

Koers zegt niets over de waarde 

Wat veel mensen denken is dat de koers van de bitcoin iets zegt over de waarde van de munt. Bitcoin als technologie heeft een hele andere waarde, door veel handelaren wordt de koers niet belangrijk gevonden. Een munt die volgens Bestebank.org in de kinderschoenen staat vertoont het gedrag zoals de koers zich gedraagt. Later als de munt volwassen is zal deze in een rustiger vaarwater komen. Dit neemt niet weg dat de bitcoin nu al een enorme munt is.