29 januari 2022

Game PC voor zware games

3 min read

Mooi beeld, gefocust, hoofd leeg en spelen maar. Gamen is nog steeds erg populair onder verschillende doelgroepen en het kan op zowel een PC als op een spelcomputer. Zware games worden vaak op een krachtige game PC gespeeld, omdat een game PC met de juiste processor en overige specificaties het beste aan kan. Het kan ook op een krachtige laptop gespeeld worden, maar is vaak minder fijn vanwege het compactere formaat van het beeldscherm. Kort gezegd, voor echte games is het geen overbodige luxe om een goede Game PC aan te schaffen. 

In dit artikel leest u tips over hoe u een complete gaming setup kunt aanschaffen en uit welke onderdelen deze bestaan. Zo kunt u beter zoeken naar wat bij u past en voorkomt u net iets meer een miskoop. U kunt na het lezen van onderstaande adviezen rustig aan de start gaan met uw zoektocht. Belangrijk is om te weten dat het ook ligt aan wat voor games u gaat spelen en de pc eisen hiervoor. Het zal natuurlijk zonde zijn om een pc met een videokaart aan te schaffen die net niet sterk genoeg is. Lees snel verder voor de tips!

Gaming setup compleet maken

Voor een goede gaming pc setup kunt u denken aan de volgende onderdelen: de juiste hardware, denk aan een videokaart van minimaal rtx 3060, als u het als een allround game PC wil gebruiken. Natuurlijk moet het ook comfortabel zijn naar het beeld waar je gefocust op moet blijven kijken, oftewel de monitor. Denk aan een schermdiagonaal van 27 inch of groter, afhankelijk van wat u natuurlijk zelf het meest comfortabel vindt. Vergeet niet een game toetsenbord. Deze bevatten vaak shortcuts wat het gamen nog makkelijker en vlotter maakt en vaak ook een RGB licht. U kunt ook denken aan een game toetsenbord met licht en mechanische toetsen. Mechanische toetsen nemen de aanrakingen sneller op waardoor u de tegenspeler(s) makkelijker voor kunt zijn.

Vergeet ook geen muis te kopen, het beste is om er een aan te schaffen met meerdere knoppen zodat er goed geschakeld kan worden. Als u meteen een goede allround muis wil aanschaffen, kies dan voor een gaming muis met meerdere knoppen. Bij voorkeur minimaal 6 knoppen. Een koptelefoon met eventueel een microfoon, als het plan is om een multiplayer game te spelen waarin gepraat wordt. Een goede koptelefoon zorgt er ook voor dat u zich helemaal kunt bevinden in de game en afleidende geluiden niet of minder goed hoort. Alle genoemde onderdelen kunnen aangeschaft worden in verschillende prijsklassen. Een kwestie van zoeken!

Gamen op een budget

U kunt natuurlijk een spaarpot opengooien of spullen verkopen om een nieuwe game pc te betalen, maar u kunt tegenwoordig ook goed opzoek gaan naar een tweedehandse game. Zoek met de termen game pc refurbished en u vindt waarschijnlijk genoeg tweedehandse pc’s die ook voor u betaalbaar zijn. U kunt natuurlijk altijd upgraden, maar vooral als u nog een beginner bent of denkt niet al te veel achter de pc te zitten, is het een goed idee om het budget aan het begin wat lager te houden. Hopelijk hebben de tips u wat op weg geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *