Een lekker drankje op z’n tijd: wie houdt daar nou niet van? Met het lekkere weer van de afgelopen week en een zonnige lente- en zomerperiode in het vooruitzicht, moet ik eerlijk toegeven dat ik steeds meer zin krijg in een drankje. Een ijskoud wijntje op het balkon, een frisse cocktail op het terras of een dorstlessend biertje na een dag werken. Dat zijn toch wel echte genietmomentjes. Helaas lijkt het er momenteel op dat we de zomer van 2020 wel kunnen vergeten. Alle food truck festivals, bierproeverijen, park picknicks met vrienden en de champagne tour in Frankrijk die ik voor dit jaar op de planning had staan, gaan hoogstwaarschijnlijk niet door. Enorm balen natuurlijk, maar gelukkig betekent dat niet dat wij niet meer van onze gelegenheidsdrankjes mogen genieten.

Gekke tijden vragen om creativiteit

Ik leef mijn leven op de volgende wijze: niet denken in problemen, maar denken in oplossingen! Vanzelfsprekend ging ik dus ook op zoek naar een passende oplossing voor mijn ‘probleem’. En geloof me, met een beetje creativiteit kom je al een heel eind. Afgelopen paasweekend was dan ook het uitgelezen moment om hier mee aan de slag te gaan. Het was heerlijk weer en ik had mijn balkon al helemaal klaar gemaakt voor de lente. De tegels zijn schoongemaakt, de ramen gewassen, mijn nieuwe groene aanwinsten heb ik in potten geplaatst en de tuinset is van zolder gehaald. Voor wat extra sfeer heb ik leuke buitenlampjes opgehangen en nieuwe kussens aangeschaft, welke mijn oude tuinset echt een facelift hebben gegeven. Zodra het een beetje begint te schemeren buiten, krijg ik helemaal festival vibes van mijn balkon! En daar past natuurlijk een lekker drankje bij.

Start met experimenteren

Om een nieuwe dimensie te geven aan mijn geliefde hobby – het drinken van cocktails -, besloot ik om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Ik drink immers al jaren cocktails, heb van allerlei combinaties geprobeerd en weet precies wat ik wel en niet lekker vindt in een drankje. Echter, aan het zelf bedenken van een nieuw recept voor de ultieme persoonlijke cocktail heb ik mij nog nooit gewaagd. Na veel proeven en experimenteren presenteer ik nu met trots mijn persoonlijke ‘i-Personal Cocktail’. Het recept is natuurlijk geheim, maar ik kan je vertellen dat de basis wordt gevormd door Japanse whiskey, gecombineerd met komkommer, citroen, gember en een beetje chilli. Geïnspireerd op mijn favoriete reizen. Met dit geweldige cocktailrecept kom ik deze zomer wel door hoor, veilig op mijn eigen balkon #blijfthuis.

Disclaimer: uiteraard promoot ik het consumeren van alcohol niet. Heb jij je alcholgebruik niet langer onder controle of wil je graag praten over onderwerpen zoals een alcoholprobleem? Voor een deskundig luisterend oor en advies op maat kun je altijd (vrijblijvend) terecht bij de verslavingszorg.