Misschien ben je van plan om te gaan verhuizen of wil je gewoon een nieuwe look aan je huis geven. Dit kan heel goed door je vloer te veranderen. Als je vloer er al een aantal jaren in ligt kan het gaan versleten of gaan splinteren, en dat is natuurlijk niet prettig. Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten vloeren waardoor de keuze er niet echt makkelijker op wordt. Toch is belangrijk om goed onderzoek van tevoren te doen zodat jij precies weet wat het best in jouw huis past.

Stenen vloer

Er zijn verschillende soorten vloeren die je in je huis kunt leggen. Als eerste ga ik de voordelen en nadelen van een stenen vloer benoemen. Je hebt verschillende soorten stenen vloeren. De meest basic tegel is de Keramische vloer. Je hebt keramische vloeren die een beton-look hebben maar je hebt ook een soort die op natuursteen lijkt. Dan heb je ook nog de hout-look stenen. Dit zijn vloer stenen die echt net op hout lijken of op laminaat. Daarentegen is het wel een stuk goedkoper dan een echte houten vloer of laminaat. En dan als laatste heb je nog natuurstenen. Dit is bijvoorbeeld een marmeren vloer. Natuursteen is er in veel verschillende kleuren en varianten en is goed te combineren met vloerverwarming.

Laminaat

Een ander soort vloer dat vaak wordt gebruikt in huizen is laminaat. Een tijdloze vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Laminaat heb je ook in allerlei verschillende kleuren en maten, van donkerbruin tot beige. Daarnaast is laminaat vochtbestendig en kleurvast. Als je voor echt hout gaat is de kans groot dat die vloer na een tijdje zal verkleuren door het zonlicht. Een ander voordeel van laminaat is de plaatsing en werking. Laminaat met een kliksysteem is makkelijk om zelf te leggen en als je voor laminaat gaat met lijm dan kunnen professionals het gemakkelijk bij jou komen leggen.  Bij laminaatenparket.nl vind je een ruim aanbod aan laminaat. Laminaat kan ook op verschillende manieren gelegd worden. Gewoon op de ‘basic’ rechte manier, een visgraat vloer of in een Hongaarse punt. Het enige grote nadeel van laminaat is dat je krasjes en scheurtjes erg goed ziet op de vloer. Als je bijvoorbeeld geen viltjes onder je meubelen hebt of je hebt kinderen met speelgoed dan kan er nog wel is een kras komen op je vloer. Bij laminaat is dit niet zomaar weg te schuren of weg te poetsen. Er bestaat wel een stiftje waarmee je hebt zou kunnen camoufleren.