Door de jaren heen is de toeristische aantrekkingskracht van het leuke Volendam aanzienlijk toegenomen. Wie Volendam bekijkt door de ogen van de toerist ziet dan ook een oer-Hollands dorp. Je treft hier een combinatie aan van smalle steegjes met pittoreske huisjes waardoor het altijd gezelligheid troef is. Het spreekt verder voor zich dat Volendam en dan in het bijzonder de zogenaamde ‘Dijk’ ook bekend staan omwille van de visserscultuur. Ook de traditionele klederdracht van Volendam is bekend in zowel binnen- als buitenland. Hoe dan ook, wil jij ook graag een leuk dagje uit in Volendam beleven? Dan kan je op deze pagina ontdekken hoe je deze dag nu precies kan gaan invullen. 

  1. Een wandeling over de Dijk is een must 

We kunnen met recht en rede stellen dat het maken van een wandeling over de zogenaamde ‘Dijk’ van Volendam één van de absolute must do’s is tijdens een dagje uit in Volendam. Je treft hier een bijzonder aantrekkelijke mix aan van restaurants, cafés en zeker ook terrassen samen met fijne winkeltjes waar je leuke spullen in kan kopen. Voor deze lange straat geldt bovendien dat ze uiteindelijk uitkomt aan de haven. Vanaf deze plaats heb je echt een zeer mooi uitzicht op niet alleen het water, maar ook op de boten die hier zijn gelegen. 

Niet alleen omwille van het uitzicht en de aanwezige faciliteiten is de Dijk een interessante locatie om te bezoeken. Wat bovendien namelijk ook te denken van de aanwezigheid van vele prachtige gebouwen die deze lange straat zomaar nog meer uitstraling geven? Het opvallendste gebouw dat je hier aan kan treffen is de zogenaamde Visafslag. Dit gebouw stamt reeds uit het jaar 1934 en was in het verleden het centrale punt van de vishandel in Volendam. Vandaag de dag betreft het een monumentaal pand waar je nog steeds onderdoor kan lopen. Zeker de moeite waard om te doen!

  1. Geen betere plaats om vis te eten dan in Volendam 

Tijdens een dagje uit in Volendam zal je ongetwijfeld trek krijgen in een overheerlijke vismaaltijd. De vele heerlijke geuren die hier in de lucht aanwezig zijn, zijn daar ongetwijfeld mee voor verantwoordelijk. Volgens heel wat visliefhebbers is er geen betere plaats in Nederland terug te vinden om te genieten van lekkere verse vis dan hier. De dagelijkse vangst uit Volendam wordt evenwel niet alleen op de plaatselijke markten, maar ook tot (ver) daarbuiten aangeboden. De absolute toppers op de menukaart hier? Dat zijn ongetwijfeld de gerookte paling en de zogenaamde kibbeling. Dit gezegd hebbende is het aanbod met visgerechten echt veel uitgebreider. Ben jij eerder liefhebber van makreel, zalm of garnalen? Ook deze zijn perfect verkrijgbaar!

  1. Ontdek één van de meest sfeervolle plaatsen van Nederland!

Tijdens een dagje uit in Volendam zal je kunnen vaststellen dat er maar weinig andere plaatsen in Nederland zijn terug te vinden die zo sfeervol en gezellig zijn als deze. Wil jij dus met andere woorden gewoon met je gezin, met vrienden of bijvoorbeeld met de collega’s van het bedrijf een leuke, onvergetelijke dag beleven in eigen land? Dan kan het zeker en vast een aanrader zijn om daarvoor te kijken in de richting van Volendam