29 januari 2022

Een leesbril is een handig hulpmiddel

2 min read

Je kunt er op een gegeven moment echt niet meer onderuit: je moet je smartphone steeds wat verder weg houden en in een boek of een tijdschrift dansen de letters voor je ogen. Het is dan een kwestie van je ogen eens goed laten opmeten bij een opticien. Wedden dat je aan een leesbril raakt? Een leesbril wordt nog steeds gezien als een bril voor oude mensen, maar hé, als jij een leesbril nodig hebt, ben je inmiddels boven de 40. Zeg nu nog maar eens hoe jong je bent! Heb je geen zin in een bril die je telkens tevoorschijn moet halen als je iets wilt lezen? Dan is een multifocale bril wellicht iets voor jou.

Wat is het verschil tussen een leesbril en een multifocale bril?

Een leesbril is een bril die je alleen gebruikt als je iets wilt lezen of iets van dichtbij wilt zien. Denk dan bijvoorbeeld behalve aan lezen ook aan puzzelen of diamond painten. Je ogen kunnen zich met een leesbril beter focussen op de details. Een multifocale bril heeft een leesgedeelte aan de onderkant van het glas. De bovenkant van het glas is voor ver zicht. Zo kun je met één bril gemakkelijk autorijden én de kaart lezen (als je nog geen navigatiesysteem hebt). 

Waarom zou je online bestellen?

Je kunt iedere bril online bestellen. Of het nu gaat om een lees-, een zonne- of een kinderbril gaat. Ook alle brillen voor volwassenen bestel je gemakkelijk online. Je kunt deze brillen thuis passen door de camera van je laptop aan te zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om voor € 4,95 pasbrillen te bestellen. Je kiest dan maximaal 4 brillen die je thuis wel eens goed wilt passen. Ben je eruit? Dan stuur je deze pasbrillen weer retour met het speciale retourlabel dat je in de verpakking vindt. Je krijgt dan € 4,95 korting op je bestelling.

Je ogen laten meten moet goed gebeuren

Het is niet mogelijk om via de site je ogen op te meten. Dat kun je namelijk niet zelf doen. Je kunt hier het best een afspraak voor maken bij een opticien bij jou in de buurt. Je weet dan zeker dat het hier om een gedegen oogmeting gaat, waarbij niet alleen wordt gekeken naar de sterkte van je oogafwijking, maar ook naar de oogdruk en het prisma. Aan de hand van deze meting kun je op de site de bril bestellen die bij jouw gezicht past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *