Een eigen bedrijfje starten is niet niks. Sommigen willen iets kleins beginnen naast hun vaste baan en anderen besluiten om een complete omslag te maken en iets voor zichzelf op te zetten om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud. Hobbyboeren wordt steeds populairder. Het is eigenlijk het leven van een boer maar op een veel kleinere schaal en op een manier die niet voor al het inkomen zorgt maar meer voor, zoals de naam als suggereert, voor de hobby. Toch kan je er ook wat mee verdienen als je wilt. In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Wat wil je zelf?

Vooraf moet je goed onderzoeken wat je zelf wilt en kan doen. Zo heeft niet iedereen genoeg land om veel groenten op te telen of dieren op te houden maar met een ruime moestuin kom je ook al een heel eind. Wanneer je hebt bedacht om wel (een deel van het) geld te verdienen als boer, zal je ook investeringen moeten maken. Je hebt grond nodig en wellicht ook machines om zo soepel en efficiënt aan het werk te kunnen.

Tijd en aandacht

Hoe groot je boerderij bedrijfje ook is, het heeft enorm veel liefde en aandacht nodig. Planten groeien niet vanzelf en dieren verzorgen zichzelf ook niet. Goed, dat mag duidelijk zijn maar het wordt toch vaak onderschat. Bedenk voor jezelf hoeveel uren je hierin kwijt wilt en kan en zoek op ervaringen van andere boeren en kijk of je een realistisch beeld hebt van de situatie.

Genoeg voor de verkoop

Als je een redelijke hoeveelheid producten hebt, kan je deze ook verkopen. Op een gegeven moment raakt de koelkast van jezelf en je vrienden natuurlijk vol. En zeker wanneer je er sowieso al geld mee wilde verdienen, is het handig om te bedenken hoe je dat wilt doen. Afhankelijk van de hoeveelheid producten kan je deze verkopen aan de rand van de weg, via een eigen website of je kan een deal sluiten met een lokale supermarkt. Regel een bus of vrachtwagen en je bent al halverwege.

Een professionele aanpak

En zo’n vrachtwagen is zeker niet onbelangrijk. Een koelwagen is perfect voor het vervoeren van voedselwaren. Zo blijft de boel vers en kan het lange afstanden afleggen zonder te verleppen. Je kan zo’n wagen kopen op de website van Trucks.nl. Hier verkopen ze allerlei wagens voor bouw en boerderijbedrijven. Maak een afspraak voor een bezichtiging en voor je het weet, ben je weer een stap dichter bij je eigen professionele boerenbedrijfje.