Een van de dingen die we gelukkig nog wel konden doen afgelopen zomer was op vakantie gaan in eigen land. Normaal ga ik bijna elke zomer kamperen in Frankrijk, maar dat zat er dit jaar even niet in. Daarom had ik al vrij snel besloten om gewoon lekker in Nederland op vakantie te gaan dit jaar. Ook al is Nederland niet een heel groot land, zijn er genoeg plekken te vinden die ik nog nooit met mijn eigen ogen heb gezien. Ik begon met zoeken bij de site van voordeeluitjes. Mijn oog viel direct op de stad Zwolle. Dit is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Zwolle is ook via het IJsselkanaal verbonden met de IJssel. Wanneer men de stad Zwolle bezoekt ziet men veel water. De binnenstad is namelijk helemaal omgeven door water. Dit zorgt ervoor dat er veel leuke bruggetjes in de stad zijn, wat er erg leuk uitziet als men een wandeling maakt. 

 

Leuke stad 

Ook heeft Zwolle een hele hoge hoeveelheid parken, daarom staan ze ook bekend als een groene gemeente. Ik vind het heerlijk om op vakantie direct uit mijn hotel weg te kunnen wandelen. Dus dit was een goed pluspunt om een hotel zwolle te gaan boeken. Op de site van voordeeluitjes zag ik veel leuke hotels langskomen. Sommige van deze hotels lagen in de binnenstad maar andere juist iets meer daarbuiten. Voor mijn gevoel hebben beide locaties voor en nadelen. Het voordeel van een hotel in de binnenstad is dat je snel overal kan zijn en dus ook gezellige terrasjes kan bezoeken. In tegenstelling tot een hotel net buiten het drukke centrum is dat deze hotels vaak een groot eigen terras hebben. Dit is ook heel fijn en het kan er juist iets rustiger zijn zodat je misschien meer kan ontspannen. 

 

Hotel op goede locatie 

Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor een hotel net buiten het centrum. Dit hotel heeft wel een eigen terras maar het zit wel op loopafstand van allerlei bezienswaardigheden. Zoals het mooie museum de Fundatie. Ik had hier al een paar keer van gehoord en stukken over gelezen. Dit is een museum met een grote kunstcollectie. Dit stond zeker op mijn bucketlist voor deze vakantie! Het is fijn dat het museum op loopafstand van ons hotel lag. Ik heb ook veel wandelingen door de stad gemaakt en ben de omgeving van Zwolle beter leren kennen. Deze stedentrip in eigen land is mij ontzettend goed bevallen in dit heerlijke hotel. We hadden veel vrijheid om overal naar toe te gaan.