Deze zomer hebben we natuurlijk allemaal veel meer thuisgezeten dan andere jaren. Door de wereldwijde pandemie waren er een stuk minder vakantiemogelijkheden en tegelijkertijd waren de voorschriften ook zo dat er geen publieke bijeenkomsten mogelijk waren. Er was wel een flinke hittegolf en mensen wilden dus lekker barbecueën in de tuin of afkoelen onder de tuinslang of in een zwembad. Een fijne tuin waar je lekker tussen de bloemen en planten in de schaduw kunt relaxen. Helaas is het zo dat veel Nederlanders een tuin hebben waar vooral tegels liggen en weinig groen is geplant. Veel mensen maken zich zorgen dat het bijhouden van een tuin veel werk kost. Maar in de realiteit is dat dit heel erg meevalt. En het ontwerpen van een leuke tuin vol groen brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel bespreken we hoe je een droomtuin kunt creëren volgende zomer.

Meer groen, minder steen

Om een fijnere tuin te creëren is de eerste stap om de vele tegels uit je tuin te halen en in de grond bloemen en planten te planten. Natuurlijk kun je een tegelpad en een lounge hoek overhouden maar het is nooit de bedoeling geweest dat een tuin eruitziet als een parkeerplaats. Het eerste grote voordeel van veel groen in de tuin, is dat het beter is voor het klimaat. Natuurlijk zal het bij een tuin niet zoveel verschil maken maar als heel Nederland meer groen en minder tegels in de tuin heeft dan zal het wel zeer goed zijn voor het klimaat en de luchtkwaliteit. Op persoonlijk niveau helpt een groene tuin in een hete zomer ook de tuin en het huis koeler te houden.

Minder onderhoud

Veel mensen denken dat ze met een tuin vol groen plotseling veel meer onderhoud hebben, er moet constant geharkt, gesnoeid en gemaaid worden. Maar dit is in de realiteit niet waar. Het kost waarschijnlijk meer werk om je tegels onkruidvrij te maken dan om een bos planten en bloemen bij te houden. Hier zorgt de natuur vaak voor een goede balans. Zo kun je in de herfst en winter bijvoorbeeld best de gevallen bladeren laten liggen. Dit is de komende lente voeding voor nieuwe bloei.

Genieten van je tuin

Natuurlijk wil je ook echt genieten van de nieuwe bloei en groei in je tuin komende zomer. Kies daarom voor een loungeset van bijvoorbeeld Tuinmeubelland. Hier kun je heerlijk een biertje drinken op een warme zomeravond in je groene en natuurlijke tuin.