7 december 2021

Een auto verkopen, hier moet je aan denken

2 min read
rijbewijs auto verkopen

Autoverkoop? Een levendige handel in binnen- en buitenland. Veel particulieren verkopen (en kopen) om de zoveel jaar een auto. Maar wat komt er nu eigenlijk kijken bij het verkopen van een auto in Nederland? En doe je de verkoop van je auto zelf of kies je voor een auto opkoper? Voor meer informatie over auto opkopers raden we je aan deze website te bekijken: https://besteautobod.be/auto-opkopers/

Voorwaarden auto verkopen

Om een auto te kunnen en mogen verkopen (in Nederland) dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. De volgende voorwaarden zijn van toepassing: 

  • Je verkoopt jouw auto aan iemand die in Nederland woont en bij de gemeente ingeschreven staat bij het BRP.
  • Je beschikt over over de papieren van het kenteken en je hebt de tenaamstellingscode. Ben je het kentekenbewijs (of een deel ervan) kwijt? Vraag dan eerst een nieuw kentekenbewijs aan. Als je de tenaamstellingscode kwijt bent, zul je eerst een nieuwe code moeten opvragen voordat je jouw auto kunt verkopen.
  • Je verkoopt je auto aan iemand die minimaal 18 jaar oud is. 

Klopt de kilometerstand? 

Veel mensen twijfelen over de kilometerstand van een auto. Dit komt doordat er veel wordt gesjoemeld met de kilometerstand. Wil je meer kans maken om je auto snel en succesvol te verkopen? Vraag een gratis RDW-voertuigrapport op! Hierin staan onder meer de geregistreerde kilometerstanden vermeld en een oordeel over deze standen.

Wat geef je iemand mee bij de verkoop van jouw auto?

Heb je een deal kunnen maken over de verkoop van jouw auto? Het is belangrijk de koper van jouw voertuig het volgende mee te geven: 

– het kentekenbewijs op creditcardformaat met de tenaamstellingscode

– het Tenaamstellingsbewijs en het Overschrijvingsbewijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *