Iets wat bijna onmogelijk klinkt, duurzamer leven met huisgenoten. Toch is het mogelijk. Je kunt, door het maken van juiste afspraken en eenvoudige stappen, duurzamer leven op kamers. Je kunt je eigen kamer natuurlijk al omtoveren tot de perfecte, milieuvriendelijke slaapkamer en dit kun je verder uitbreiden naar de rest van het huis en je huisgenoten. Toch klinkt het nog steeds als een lastige taak. Helemaal wanneer je met iemand woont die het totaal niet belangrijk vindt en er ook vrijwel geen moeite voor wilt doen. Juist om deze reden is het belangrijk kleine stappen uit te voeren zodat hij of zij dit bijna niet opmerkt zelf en er toch eenvoudig aan mee kan werken.

Lagere maandelijkse vasten

Het is belangrijk dat je goed uitlegt wat het voordeel is voor elkaar en niet alleen voor het milieu. Iemand die zich er normaal nauwelijks mee bezighoudt vindt het niet interessant wat beter en wat slechter is voor het milieu. Hoe gek dit ook misschien klinkt. Denk bijvoorbeeld aan verlichting. Het is iets wat iedereen in huis gebruikt en waar iedereen voor betaald. Het woord goedkoper klinkt voor iedereen leuk. Ga met elkaar zitten en stel voor over te stappen naar LED verlichting. Laat de voordelen zien van de LED lamp E27, zoals de maandelijkse energiekosten die zullen dalen.

Maak duidelijke afspraken

Het maken van een lijst met afspraken maakt het eenvoudiger voor iedereen herinnert te worden en zich eraan te houden. Laat het nu geen streng internaat worden, maar doe het op een gezellige manier. Ga je boodschappen doen? Leen elkaars boodschappentassen uit. Zorg ervoor in de keuken, maar ook in de gang bij de deur boodschappentassen te hebben liggen. Zo vergeet je je boodschappentas niet en leef je wel duurzamer met elkaar. spreek ook af geen plastic rietjes meer te kopen, maar investeer in bamboe of metalen rietjes. Het voordeel is dat deze in de vaatwasser kunnen en ze er veel leuker uitzien.