7 december 2021

Digital marketing

3 min read

Digital marketing is een vorm van marketing op het internet zoals het aanbieden van reclames of acties. Tijdens de corona periode hebben we gemerkt dat we niet zonder het online bestellen kunnen. Ondanks dat de maatregelen steeds meer eraf gaan blijft het merendeel van de mensen toch online bestellen. De jaren voor corona zag je dat ook al toenemen waardoor er een steeds grotere online markt ontstaat. Steeds meer bedrijven halen hun omzet uit online verkopen. Waar je bij online marketing inzet op de zoekmachine doe je dit bij digital marketing juist weer op alle digitale kanalen. Ook vallen elektronische billboards en apps voor op de telefoon hieronder.

Wat is digital marketing?

De Digital marketing voordelen zijn heel uitgebreid. Het belangrijkste voordeel is dat je een persoonlijke keuze kunt maken uit alle digitale kanalen die beschikbaar zijn. Natuurlijk brengen wij je ook een professioneel advies waarmee je het beste kunt beginnen. DNG ontzorgd je indien gewenst helemaal in dit proces. De content van je website kun je op diverse kanalen aanbieden. Een voorbeeld is een video met een korte en bondige uitleg. Hiermee wil je de klanten naar de website lokken waardoor ze een aankoop gaan doen. Tevens kun je voor de mensen die meer uitleg over het product of de dienst willen ook van dienst zijn. De uitgebreide uitleg zet je namelijk dan weer op de website. Steeds meer mensen hebben haast en video’s en afbeeldingen zorgen voor een snelle eerste indruk. Zo gaan ze vervolgens naar de website en bestellen ze het product of lezen ze meer over een dienst.

Wat zijn de voordelen

Je hebt de keuze uit meerdere kanalen om te adverteren of content te delen. Zo kun je ervoor kiezen om advertenties te plaatsen via platforms zoals Google of Facebook ADS. Ook kun je ervoor kiezen om op videokanalen te gaan adverteren of video’s te delen zoals youtube en vimeo. Daarnaast kun je jezelf ook richten op een specifieke doelgroep. Er zijn bedrijven die alleen binnen een straal van 100km producten of diensten willen verkopen. Deze klanten willen ze dan vaak in de zaak ontvangen. Ook kan het zijn dat je een product hebt wat alleen voor vrouwen tot 50 jaar is. Dit kun je bij de meeste advertentie platforms ook instellen waardoor je geen onnodige extra kosten maakt voor mensen buiten de doelgroep. Als je het vergelijkt kun je veel meer via digital marketing bereiken als in de media. Bij de televisie, kranten en andere media diensten ben je vaak een bak met geld kwijt en heb je een lager bereik.

Waarom kiezen bedrijven hiervoor?

Bedrijven kiezen steeds meer voor digital marketing omdat dit de toekomst is. We zien de laatste tijd dat er tussen de 60-70% van de aankopen online gedaan worden. Dit betekend dus dat het merendeel van de klanten online iets wil bestellen. Hier wil je dan ook wel tussen opvallen. Dit kan met verschillende marketingtools waar de SEO marketeers je graag in adviseren. Zo kan ieder bedrijf een groot aantal klanten bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *