Cuba is niet alleen bekend om het bekende Cuba Libre drankje. Het land heeft veel meer te bieden zoals cultuur, natuur, mooie architectuur en natuurlijk de bekende oude Amerikaanse auto’s die je overal ziet rondrijden. Er is geen reden waarom je morgen geen Last minute Cuba zou boeken. In dit artikel vind je alle redenen waarom je Cuba zeker een keer bezocht moet hebben.

1. Slapen bij de lokale bevolking thuis

Je kan tussen de 10 en 30 dollar een kamer huren bij een familie thuis. Op deze manier ervaar je het echte Cubaanse leven van dichtbij. Ze zullen er alles aan doen om je een goede tijd te bezorgen en voor een paar dollar extra krijg je waarschijnlijk de beste huisgemaakte maaltijden voor je neus geschoteld. 

2. Goede koffie en cocktails

Je zal het misschien niet verwachten, maar Cubaanse espresso is geweldig als je van sterke koffie houdt. Uiteraard kan je de bekende Cuba Libre of Mojito’s niet missen als je later de stad verkent.

3. De fotogenieke straatbeelden

Of je nou graag kiekjes schiet van oude Amerikaanse auto’s of van de typische koloniale gebouwen. Er is voor iets wat wils. En niet te vergeten de karakteristieke mensen die je overal op de straat tegenkomt. Vaak zitten ze voor de deur en sommigen zitten rustig een Cubaanse sigaar te roken. Cuba is zonder meer een uniek en authentiek land. Het heeft misschien geen hoogtepunten zoals bekende gebouwen of iets dergelijks om te bezoeken, maar het hele land ademt het gevoel uit of je je in een openlucht museum bevindt. De historie van het land zonder de invloeden van de Westerse cultuur vind je er nog steeds overal terug.

4. Geweldige stranden en natuur

In het westen vind je het gebied rondom Viñales. Hier vind je imposante krijtrotsen en tabaksvelden. In Cienfuegos vind je El Nicho, sprookjesachtige watervallen. Als je meer een strandmens bent dan heeft Cuba je ook genoeg te bieden. Of je nou de voorkeur geeft aan de toeristische oorden zoals Varadero of liever wat rustige plekken bezocht zoals de stranden rondom Viñales, voor iedereen is er een strand te vinden om lekker te ontspannen en te genieten van het mooie weer.

5. Live muziek en salsa dansen

Op de meeste drukke plekken vind je de hele dag door live muziek in een bar of restaurant. In de rustige plaatsjes vind je dit alleen in de avonduren. In Viñales kan je in de avond bijvoorbeeld een dansshow bijwonen, zodra deze is afgelopen gaat de lokale bevolking los op de dansvloer. Laat je niet afschrikken om jezelf wat salsa aan te leren. De lokale bevolking doet je graag de danspassen voor.