29 januari 2022

De tijd van de kerstpakketten!

2 min read
Kerstpakketten

De herfst is begonnen daarom is het weer hoogtijd voor de kerstpakketten. Deze lange Nederlandse en ook Engelse traditie is natuurlijk óók dit jaar niet te missen! In de herfst en zelfs al in de zomer wordt namelijk al vaak gekeken naar wat er in het kerstpakket gedaan moet worden. Iedereen die werkt ontvangt namelijk een kerstpakket van zijn werkgever, maar wat is de reden erachter eigenlijk? Hoe zijn ze ontstaan? En hoe duur zijn ze ongeveer? Dat leg ik je in deze tekst uit.

Waar komt het kerstpakket vandaan?

Wat is een kerstpakket? Een kerstpakket is een samengesteld cadeau dat een werkgever geeft aan zijn werknemers tijdens kerst. Het kerstpakket stamt af van de 19e eeuw. In die tijd hadden ze geen overvolle supermarkten. In die tijd was het bewaren van voedsel een echte uitdaging, vooral in de koude wintermaanden was het moeilijk om aan voedsel te komen. In sommige delen in Nederland was een traditie om bij de boeren langs de deur te gaan en hen een fijn Kerstfeest te wensen. Deze boeren boden in ruil daarvoor eten en drinken aan om waardering te tonen. In de wintermaanden kwam dat niet verkeerd uit. Het personeel van de boer mocht op tweede kerstdag naar huis om kerst te vieren en kregen een mand met eten mee. Dit kun je zien als een soort kerstpakket om waardering te tonen.

Kerstpakketten

Wat zijn de kosten van een kerstpakket?

Vroeger waren de kosten van een kerstpakket een stuk goedkoper natuurlijk, omdat de boer zijn producten van eigen land haalde. De meeste bedrijven bestellen tegenwoordig een kerstpakket. Ook zij laten zo hun waardering zien aan het personeel. De gemiddelde uitgaven per pakket ligt ongeveer tussen de €35 en €45. In deze pakketten zitten verschillende lekkernijen. Maar er kunnen ook andere producten in zitten zoals leuke gadgets of persoonlijke producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *