Vandaag eens iets anders. We gaan het over wandelen hebben. Als je erover denkt om te gaan wandelen, denk je waarschijnlijk dat het enige voordeel is dat je wat lichaamsbeweging krijgt. Het is waar, je zult wel wat cardio inspanning hebben gehad, maar dat zou niet de belangrijkste reden moeten zijn om een lange afstandswandeling te maken.

Wij geloven dat het belangrijk is om van de natuur te genieten, en om alles te vertragen.Te vertragen? Ja, als je wandelt, kun je niet sneller dan je benen kunnen. Op die manier geniet je meer van de wereld om je heen. Dit zijn de mooiste wandeltochten van Europa. 

Salzburger Almenweg

Het SalzburgerLand herbergt meer berghutten dan welke andere Oostenrijkse provincie dan ook, met meer dan 1800 in totaal. Ongeveer 550 van deze hutten openen hun deuren voor wandelaars en verwennen hun gasten met een scala aan hartelijke favorieten uit het heuvelland.Wandelen over de Salzburger Almenweg, over kleurrijke alpenweiden en door bossen, langs romantische bergtoeren en watervallen, pauzeren bij kapellen en kruizen, is wat de zomer in het Salzburger bergland tot een unieke ervaring maakt.

West Highland Way

De West Highland Way is een lineaire langeafstandsroute in Schotland. Het is 154 km lang en loopt van Milngavie ten noorden van Glasgow naar Fort William in de Schotse Hooglanden, met een element van heuvelwandeling in de route. De route, die in 1980 werd geopend, was de eerste officieel aangewezen langeafstandsroute van Schotland en is nu door NatureScot aangewezen als een van de Great Trails van Schotland. Het is vooral bedoeld als een langeafstandswandelroute en hoewel veel stukken geschikt zijn voor mountainbiken en paardrijden, zijn er obstakels en oppervlaktes die het nodig maken dat deze gebruikers op bepaalde plaatsen afstijgen.

De Kaukasus

Als je gaat wandelen in Georgië, ga je op onderzoek uit waar weinig anderen dat al hebben gedaan. De droge Kaukasusgebergte van Georgië is de afgelopen jaren net geopend. Je ziet wilde dieren zoals herten, gemzen en marmotten, word je geprikkeld door groene, witte en turquoise meren, kom je door middeleeuwse dorpen en steden en word je omringd door pieken die omhoog schieten in de lucht.

Coast to Coast in Engeland

Van de Ierse Zee naar de Noordzee voert deze 309 km lange reis je door de geschiedenis, waarbij je het pad van Alfred Wainwright volgt vanaf St. Bees Head en eindigt bij Robin Hood’s Bay. Deze inspannende wandeling, die langs kastelen en Romeinse ruïnes loopt, door valleien en langs kliffen, is niet voor beginners. Je komt door drie nationale parken – het Lake District National Park, het Yorkshire Dales National Park en het North York Moors National Park. Aan het einde van dit alles, of zelfs elke dag, wacht er een pub. Dit is een van de beste wandelingen in het Verenigd Koninkrijk.