Belangrijk bij het afsluiten van een scooterverzekering is uiteraard hoeveel je dat precies gaat kosten. Uiteraard is de dekking die je wenst bepalend voor de kosten. Een WA-verzekering is de goedkoopste scooterverzekering. Deze is goedkoper dan een allriskverzekering. Daarnaast spelen zaken als de leeftijd, de postcode en het soort scooter een rol, net als het aantal schadevrije jaren dat je rijdt. Het is een gegeven dat hoe jonger je bent hoe meer je aan premie betaalt. Ook de omgeving waar je woont kan een rol spelen in de hoogte van de premie. In de stad is het drukker dan op het platteland en dus is de kans in de stad op een ongeval gewoon groter en dan betaal je dus ook iets meer premie. Het aantal schadevrije jaren speelt ook een rol. Hoe langer je schadevrij rijdt hoe lager de premie zal zijn.

Voor velen is de scooterverzekering de eerste verzekering die afgesloten wordt. Vaak krijg je dan meteen een aantrekkelijke no-claimkorting aangeboden. Heb je wel al eerder een scooterverzekering gehad en toen schadevrij gereden dan kun je eveneens een leuke korting krijgen.

Een verhoging of een verlaging van de premie

In bepaalde gevallen kun je ook bij de scooterverzekering van het bedrag van het eigen risico af. Je koopt het af, maar betaalt dan wel meer premie per maand. Je wordt dan echter niet gekort op de schade uitkering als dat aan de orde is. Het kan ook precies andersom. Dan kies je voor een hoger eigen risico en gaat de premie per maand dus omlaag. Wel zul je dan minder uitgekeerd krijgen in het geval van schade.

De online vergelijkers kunnen je verder helpen

Veel mensen gebruiken de online vergelijkers om voor een bepaalde verzekeraar te kiezen. Heel handig hoor, deze online vergelijkers. Besef echter wel dat de nadruk vooral ligt op de goedkoopste aanbieder. Dat is niet per definitie ook de beste. Soms kun je beter een paar euro meer betalen en een uitgebreidere dekking hebben. Het is altijd zaak de polisvoorwaarden tot je te nemen voor je een verzekering afsluit. Als je eenmaal een verzekering hebt afgesloten, dan is het verstandig om die verzekering elk jaar tegen het licht te houden. Misschien betaal je wel te veel, wie zal het zeggen. Stel dat is het geval en je wilt overstappen, dan word je in elk geval volledig ontzorgd want dit wordt allemaal voor je geregeld. Het maakt overstappen wel gemakkelijker.

Een verzekering afsluiten is maatwerk

Ook het afsluiten van een scooterverzekering is maatwerk. Bedenk voor je een verzekeraar kiest goed wat voor jou belangrijk is, behalve uiteraard de hoogte van de premie. Kies je WA, WA diefstal en brand of ga je voor WA diefstal, brand en aanrijding? Voor je in zee gaat met een verzekeraar neem je bovendien altijd de polisvoorwaarden door. Dan weet je in elk geval wat wel en niet gedekt wordt en dat bespaart je teleurstelling op het moment dat er sprake is van schade. Kies dus niet alleen op basis van de prijs per maand, maar kijk altijd ietsje verder.