Je ziet ze overal, de hippe sneakers. In alle soorten, maten, kleuren en designs. In de achttiende eeuw werd de eerste echte sneaker gemaakt. Een stoffen schoen met een rubberen zool. Toen werden ze vooral door sporters gedragen, zoals tennissers en basketballers. Nu is dat wel een ander verhaal, iedereen heeft bijna wel een paar sneakers in zijn of haar kast staan.

De eerste sneaker

Iets later in de 19e eeuw werden de eerste echte hippe sneakers gemaakt, namelijk de Converse All stars. Die werden eerst ook alleen gedragen door basketballers. Tot dat een bekende basketbalspeler de schoenen ging aanprijzen op een High school in Amerika. Iedereen wilde ze natuurlijk hebben omdat hij er ook mee rond liep. Zo werden de Converse All stars een van de bekendste schoenen. All stars heb je in verschillende vormen en kleuren. De meest bekende zijn de wat hogere schoenen met veters tot bovenaan. De schoenen zijn goed te herkennen aan het grote ronde logo met een ster in het midden aan de zijkant van de schoen. Naast de hoge All stars heb je ook nog de lagere modellen. Je kan ze in alle kleuren verkrijgen die je maar kan bedenken, rood, wit, blauw, lila, roze etc. Dit model schoen is een zeer goede uitvinding aangezien de schoenen nu nog steeds razend populair zijn.

Verschillende merken

Vooral bij de dames sneakers zijn er steeds meer nieuwe trends op de markt. Vooral de designer merken brengen de gekste schoenen uit. Jaren geleden zag je vooral de wat subtielere schoenen, zoals de loafers en de sandaaltjes. Nu worden de schoenen steeds groter en breder. Een voorbeeld van de nieuwe sneakers zijn de platform sneakers. Dit zijn meestal gewoon normale schoenen maar dan met een extra hoge zool en in allerlei verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Merken zoals Balenciaga en zelfs Converse gaan helemaal mee met deze trend. Een ander soort schoen dat steeds populairder wordt zijn de chunky sneakers. Dit zijn hele grote en brede schoenen waarin het lijkt alsof je een paar maten groter aan hebt. Verschillende designer merken zoals wederom Balenciaga, Steve Madden, Louis Vuitton en Chanel brengen deze schoenen uit. De designer merken maken de schoenen vaak heel erg opvallend en herkenbaar zodat iedereen kan zien dat ze van hun merk zijn. Maar niet alleen designer merken gaan mee met de trends, ook Toral shoes doet mee aan de meeste sneaker trends. Op van Arendonk vind je het grote assortiment van dit merk.