7 december 2021

Dagje varen? De mooiste plekjes van Nederland

2 min read

Hou je ervan om in de zomer lekker het water op te gaan? Nederland kent heel veel prachtige plekjes waar je op een warme dag kan genieten van het varen. Voetjes overboord, af en toe een verfrissende duik en wegdromen tussen het mooie landschap. Dit kun je doen met een gehuurd bootje of je eigen boot. Als je nog geen eigen boot hebt, dan er zijn genoeg mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een aluminium boot kopen, dan is www.aluminiumworkboat.com/nl/  de plek voor jou. Als je in ieder geval regelmatig door Nederland aan het varen bent, overweeg dan ook om langs de 5 mooiste vaarplekjes van Nederland te gaan. 

Biesbosch

Een boottocht door het nationaal park De Biesbosch is een die op je bucketlist moet staan. Dit natuurgebied bestaat uit kronkelende kreekjes en rivieren. Geniet van het landschap dat bestaat uit wilgenbossen, eilandjes en kreken. Je boottocht door dit park kan extra bijzonder worden in de schemering. Wie weet spot jij hier dan wel een bever of vind je een verborgen strandje. 

Alde Feanen

De Alde Feanen is een nationaal park in Friesland. Wil je dit park verkennen, dan kun je dit het beste per boot doen. Het park is namelijk heel waterrijk. Het park de Alde Feanen is vaak ingrijpend veranderd. Het is van een ijsvlakte veranderd naar een toendra, steppe en oerbos. Daarna naar een moeras met landbouwgrond en veenafgravingen en tot slot naar een natuur- en recreatiegebied. De sporen van wat zich hier heeft afgespeeld zijn nog te vinden. Wil je hier op ontdekkingstocht? Ga dan ook gelijk de uitdaging aan om de otter, ree, ooievaar en aalscholver te spotten. 

Laag Holland

Als je tijdens een boottocht wil genieten van een oer-Hollandse omgeving, ga dan naar Laag Holland. Hier wordt je verrast met uiteraard veel water, polders, dijken, molens en prachtige karakteristieke huisjes. Dit wordt een trip vol historische bezienswaardigheden die je niet snel zal vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *