7 december 2021

Betere persoonlijke financiën

2 min read

Geld, het maakt niet gelukkig maar wanneer je een groot tekort hebt aan geld dan kan het wel degelijk zorgen voor ontzettend veel ongeluk. Daarom is het belangrijk om financieel verantwoordelijk te zijn en te leren hoe je je persoonlijke financiën het beste kunt regelen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om meer geld over te houden en ook om meer rendement uit dit geld te halen. Op deze manier kun je zorgeloos genieten van het leven zonder dat je met geldzaken in je maag zit.

Prioriteiten stellen

Afhankelijk van hoe je geldzaken er op dit moment voor staan is het belangrijk om prioriteiten te stellen. Wanneer je bijvoorbeeld weinig spaargeld en veel schulden hebt dan is het geen goed idee om geld te gaan investeren. Een betere optie is om eerst je schulden af te betalen. Hoe snel en agressief je schulden wilt afbetalen hangt ook af van hoeveel rente er wordt gerekend. Een schuld waar veel rente op zit kost gewoon veel geld en het is slim om deze zo snel mogelijk af te lossen. Op deze manier maak je geen onnodige kosten. Tegelijkertijd kan het voordelig zijn om ook schulden waar weinig of geen rente op zit snel af te lossen. Denk bijvoorbeeld aan een studieschuld. Er zit misschien geen rente op een studieschuld maar het kan je in de weg staan wanneer je een hypotheek wilt aanvragen.

Snijd in je uitgaven

Door al je uitgaven op te schrijven krijg je snel inzicht in waar je geld eigenlijk heen gaat. Er zullen snel patronen ontstaan en je zult ook ontdekken waar er ruimte is om geld te besparen. Veel mensen denken dat hun geldproblemen voortkomen vanuit een tekort aan inkomen. Maar alhoewel meer inkomen natuurlijk fijn is, zijn er veel mensen die ontzettend veel verdienen en toch geld tekortkomen. Vele sterren en topsporters verbrassen miljoenen en eindigen uiteindelijk blut. Door goed te budgetteren en op je uitgaven te letten kun je al veel financiële ruimte en stabiliteit in je leven creëren.

Investeer

Als je eenmaal wat geld opzij kunt zetten dan is het verstandig om dit te investeren. Momenteel is de spaarrente nul procent en door inflatie verlies je dus eigenlijk geld op de lange termijn. Er zijn vele verschillende manieren om te investeren. Je kunt gaan voor zeer veilige investeringen zoals index fondsen maar investeren in crypto is ook een optie. Het is belangrijk om je crypto munten goed te bewaren. Hiervoor raden we een een uitgebreid myetherwallet review aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *